Puutetundlikel tahvelarvutitel ja nutitelefonidel võib Windows 8 ju omal kohal olla, aga läptopil ja tavalisel arvutil on tekkinud suur probleem. Microsoft ise teatas, et neil olevat kasutada mingi kliendiuuring, mis näitavat, et kasutajad ei vaja Start-nuppu, selle asemel toodi välja uus kujundus kastikestega stardiekraanil ja niinimetatud maagilise nurgakesega, mille abil võiks programmidest välja saada.

Ka varem on Windowsi uutest versioonidest programme välja heidetud. Aga ükski neist pole olnud nii kriitiline kui Start-nupp, ilma milleta paljud inimesed ei suuda üldse progremme ja dokumente üles leida. Sada miljonit inimest on ka Windows 8 litsentsi juba ostnud, aga üha enam kostab protesti. Ja nüüd kostab juba üha rohkem ka küsimusi, kas Steve Ballmer ikka on see liider, kes suudaks Microsofti suurte võitudeni viia, või algab temast hoopis Microsofti allakäik.

Ja nüüd on jutt juba uuendusest nimega Windows 8.1, mis justkui lubab start-menüü tagasi tuua, aga nagu kuulda, siis tegelikult ta seda ikkagi ei tee. Microsoft oli äsja sunnitud avalikult tunnistama, et inimestel on probleemid Windows 8 selgeks õppimisega. Nüüd on juba vihjatud programmiuuendusele Microsoft Blue, mis võiks start-nupu tagasi tuua. Aga maailma suurimal tarkvaratootjal on ikka veel raske tunnistada, et nad on oma klientidele suure pettumuse valmistanud.

Ja nii on ridamisi programmimeistreid väljastpoolt Microsofti, kes on asunud pakkuma Windows 8 klientidele seda päästerõngast, mida op-süsteemi enda valmistaja tõrgub tegemast. Siin on üks ingliskeelne ülevaade programmijuppidest, mis aitavad start-nupu Windows 8-le tagasi tuua. Üks võimalik abinõu on siin. Teine on siin.

Wikipedias on lausa erilehekülg selle probleemi lahendamiseks.

Financial Times kuulutas Windows 8 juba suurimaks altminekuks ajaloos pärast Coca-Cola New Coke'i turule toomist 1985. aastal. Siis oli tootja sunnitud kolm kuud hiljem varasema retsepti juurde naasma.

Windows 8 on olnud turul pool aastat.