Et alaealine saaks Smart-IDd kasutama hakata, on taotlemisel vajalik ka lapsevanema kinnitus. Lapsele kuvatakse Smart-ID taotlemisprotsessi käigus link, kus lapsevanem saab digiallkirjaga (vajalik on Mobiil-ID või ID-kaart) lapse taotluse kinnitada.

Eestis saavad nooremad kui 18-aastased taotleda Smart-IDd praegu ainult elektrooniliselt nagu täisealisedki, kasutades ID-kaarti või Mobiil-ID’d.

Smart-ID kasutajate hulk on stabiilselt suurenenud iga päev ning tänaseks on Baltikumis ületatud 300 000 unikaalse Smart-ID kasutaja verstapost.

Kui Eestis on Smart-ID kasutajaid 60 000, siis Lätis on uue autentimisvahendi võtnud kasutusele juba 160 000 ning Leedus 82 000 inimest. Ühe päeva jooksul kasutab Smart-IDd keskmiselt 65 000 inimest.

Smart-ID toimib lihtsal põhimõttel: kasutaja laadib Google Playst või App Store’ist nutiseadmesse Smart-ID rakenduse ning tuvastab oma isiku Mobiil-ID või ID-kaardi abil. Nii nagu ID-kaardi ja Mobiil-ID jaoks, on ka Smart-ID kasutamiseks vaja PIN1 ja PIN2-koode, mille kasutaja loob samas rakenduses. Smart-ID kasutamine on tasuta.

Rohkem infot: smart-id.com.