Tehnoloogiasaitidelt leiab selle kohta mitmeid näiteid. Forte kirjutas näiteks, et Samsungi tipptelefon S6 Galaxy edge paistab olevat veekindel, kuigi tootja seda ei reklaami.

Hiljuti jäi säärase salatsemisega "vahele" ka LG, mis esitles aprilli lõpus oma tänavust tipptelefoni G4 ja ei hakanud selle omadusi tutvustades miskipärast mainima, et akut saab kiirlaadida nagu ka nende G Flex 2 puhul.

Mis veel tähelepanuväärsem: New Yorgis seadme esitlusel käinud Android Centrali esindajad küsisid kiirlaadimise kohta otse, LG esindajad aga valetasid ja ütlesid, et see puudub. Tõde tuli päevavalgele alles umbes kaks nädalat hiljem.

Miks nii? Android Central spekuleerib: LG kartis, et lahendus ei pruugi kohe korralikult töötada, sest G4 sees elab Qualcommi kiip Snapdragon 808, mis telefonides seni kasutamata ja seega laialt "testimata".

Igatahes tea siis: G4 toetab Qualcommi kiirlaadimislahendust Quick Charge 2.0, kuid seadet ostes vastavat adapterit kaasa ei saa.

AndroidCentral esindaja muljetab veel, et G4 kiirlaadimine pole siiski nii kiire ja tõhus nagu mitmetes teistes hiljutistes seadmetes (Motorola Moto X ja Nexus 6, HTC One M8 ja M9, Samsungi Galaxy S6 jt). See seletab tootjapoolset muret ja salgamist.

Kiirus kasvab ilmselt tulevase tarkvarauuenduse abil. Ja ega G4 polegi veel laiemalt saadaval. Esialgu jõudis see turule LG kodumaal Lõuna-Koreas.

LG toob G4 kõrval turule veel selle odavamaid erivariante. G4 Stylus on rivaal Samsungi tahveltelefonidele Note-seeriast (puutepliiatsi ja isegi suurema ekraaniga kui G4 ise). G4c on G4 keskklassi-variant.

Ja kõlakate põhjal näeme ka LG järgmist tipptelefoni veel tänavu. Mitmed suured tootjad on valinud taktika "kaks aastas", kuigi Sony sellest hiljuti loobus.