Microsoft kuulutas Edge'i IE asemel Windows 10 uueks põhibrauseriks. Paljud kasutajad ei hoolinud.

Microsoft lõpetas IE edasiarendamise. Paljud ei hoolinud.

Microsoft tegi Edge'i algupärasest oluliselt paremaks. Paljud ei hooli.

Microsoft teatas, et lõpetab IE toetamise sootuks. No ikka ei mõika! Veel tänavu septembris oli IE turuosa brauserite vallas 1,19%. Kuidas ometi veenda kõiki Edge'ile kolima?

Ega muu ei aitagi, kui Internet Explorerilt töö käest ära võtta. Vähe sellest, et Microsofti veebipõhised rakendused hakkavad peagi IE asemel Edge'iga linke avama, peagi kaob paljude veebikohtade puhul üldse seda IE-ga avada. Sisestad aadressi, IE vaatab seda ja avab selle hoopis Edge'is.

Kui novembris muutub allalaaditavaks Edge'i järgmine väljalase, siis nii ongi. Paljud populaarsed saidid jäävad IE-s nägemata. Näed hoopis midagi sellist nagu järgnevas klipis.

Microsoft on juba üle 1150 veebikoha sellesse nimekirja lisanud, mida IE hakkab kuulekalt Edge'ile üle andma. Arvata võib, et see nimekiri hakkab aina täienema.

Mida see üleandmisprotsess tehniliselt tähendab, kirjeldab pikemalt ZDNet. Lühidalt kontrollib IE spetsiaalse tarkvara (DLL-teegi) abil, kas internetiaadress kuulub mitteühilduvate nimekirja pandud saidile. Kui jah, siis saad teate Edge'ile lülitumisest ja veebis surfamine võib jätkuda.

Kogu see jutt puudutab mõistagi ainult piisavalt uusi seadmeid, mis jooksutavad nii IE-d kui ka Edge'i. Kui su masin on nii vana, et see pakubki ainult IE-d, siis toimib surfamine täpselt nagu seni. Muidugi saavad jõuvõtte tühistada ka firmavõrkude haldajad.