Digiabilised on praegu moodsa tehnika vallas all the rage, ja kuigi paljud kasutavad Amazoni loodud Alexat, siis Samsungi-sugune hiid ei saanud muidugi kellegi teise oma laenata.

Kui juba teha, siis vägevalt: Bixby ei taha lihtsalt küsimustele vastata, veebist infot otsida, Uberit kutsuda ja muud sellist nähtud-tehtud värki.

Eesmärk on paljusid äppe hääle teel juhtida – praktiliselt kõike, mida saab teha puuteekraani abil –, mis vajab uut kasutajakeskkonda.

Tootja esindajad on seletanud, et digiabiline peab kasutajat tundma õppima ja talle kohanduma – ka poolikuks jäänud käsklusi mõistma –, aga samas säilitama kasutamiskerguse.

Samsung kuulutas mullu mais, et ostis tehisintellekti-firma Viv Labs, kus töötab endisi Apple'i Siri tiimi inimesi ning mille loodud digiabiline on "kõigeks võimeline" ja valmis 2017. a teisel poolel nutiseadmetes tegevust alustama.

Bixby ei põhine üllataval kombel siiski Viv'i samanimelisel digiabilisel, vaid Samsungi omaloodud-senikasutatud lahendusel S Voice. Selline info on vähemalt Wall Street Journalil.

Olgu Bixby päritoluga kuidas on, S Voice suundub siiski ilmselt peagi auga väljateenitud vanaduspuhkusele. Sa ju kasutasid seda regulaarselt, eks?