Roskomnadzori esindaja Mihhail Vorobjov selgitas RIA Novostile, et mobiilioperaator rikkus SMSide avaldamisega litsentseerimistingimusi. Administratiivkoodeks näeb sellistel juhtudel ette 30 000 kuni 40 000 rubla suurust trahvi.

RBK daily teatel on sama asja pärast MegaFoni kohtusse andnud ka Venemaa tarbijate liit. Hagi tuleb läbivaatamisele 5. septembril Moskva Zamoskvoretski rajooni kohtus.

Skandaal puhkes juulikuus, kui selgus, et otsingumootorite abil võib avastada MegaFoni klientidele saadetud isiklikke tekstisõnumeid. Kõik SMSid olid saadetud operaatori koduleheküljelt tasuta teenuse kaudu. Esialgse versiooni kohaselt oli lekke põhjuseks saidi ebapiisav privaatsuskaitse otsingurobotite suhtes.

Selle peale puhkes ajakirjanduses suur keskustelu netiturvalisuse osas ja selgus, et ka mitmed riigiasutused on kaitsetud. Infot lekkis muu hulgas ka eriteenistusest FSB.

18. juulil sattus umbes 8000 MegaFoni klinetide SMSi Yandex.ru otsingusüsteemi ning need olid paar tundi kõigile huvilistele internetis kättesaadavad.