Ootuspäraste Office 2013 variantide kõrval on pakkumisel nimelt lisaks Office 365. Mis neil vahet ja millist eelistada?

Lühike vastus: 2013 kuulub soetajale, 365 nõuab kuu- ja aastatasu. (See pakub ka rohkem kasulikke uuendusi; pikemalt allpool.)

Taoline võimalus kuulutab uut ajastut, milleks tehnoloogiafirmad hoolega valmistuvad. Digiajastul, mil meelelahutus ja ka tarkvara on digitaalsed ja allalaetavad, kuulub kaup alati omanikule. Ostja saab kasutusõiguse.

Office 2013 toetub seevastu ärimudelile, mis on arvutikasutajale ammusest tuttav. Hangi tarkvara, paigalda kõva- või SSD-kettale, see kuulub sulle. Maksad vaid ühe korra.

Tänavused Office'id toovad nii põhimõtteliselt tühiseid (moodsam välimus) kui ka suuri uuendusi (puuteekraanide tugi, keskendumine onlain-tööle).

Viimane tähendab mõndagi meeldivat ja tänapäevast: rohkem võimalusi koostööks ja kraami jagamiseks, failide salvestamine teenusepakkuja serveritesse (pilve), mis teeb need kättesaadavaks igas netiühendusega arvutis.

Tänavuse Office'i-värskenduse ringi suurimad uuendused seostuvad aga Office 365 pakutavaga.

Esiteks muidugi uus ärimudel, mille põhjal sa ei osta ega oma Office'it, vaid rendid seda kuu- või aastatasu eest. Saad tellida ainult vajalikud rakendused, kõiki ei pea võtma.

Teiseks võib ühe omandatud litsentsi alusel varustada Office 365ga kuni viis PC- või Mac-arvutit. (2013 puhul ainult ühe nagu ikka.)

365 pakub lisaks sellist kasulikku võimalust nagu Office on Demand, mis tähendab tarkvara ajutist paigaldust võõrasse arvutisse. Abiks, kui oled võõra arvuti ees ja tahad seal oma 365 kasutada. Selline paigaldus ehk striiming on ainult aeglasevõitu, nagu Office 365 paigaldus üldse.

Office 365 eelised 2013 ees on seega soodsam hind ja vähem turvariske, kuna tarkvara on tootja lubaduse kohaselt alati up-to-date.

Office 2013 eelised 365 ees: maksad ainult korra, kasutamise võimalus ei aegu, netiühenduse kadumise korral ei pea tööd pooleli jätma.

Täpsem info ja ülevaade eri 2013/365 variantide pakutavast Office'i eestikeelsel kodukal.