Kõnealune kaksikbuutiv seade on tänavusel Computexi messil tutvustatud Aspire One AOD255. Tehnilised näitajad on netbookile üsna tavapärased: 10,1tolline ekraan, Intel Atom N450 protsessor, 1 GB muutmälu, 160 GB kõvaketas.

ASUSTeK püüdis turgu Windowsirüperaalidest algselt puhastada Linuxiga varustatud EeePC'de abil, aga Microsoftil õnnestus tarnijad meelitada ka oma operatsioonisüsteemi varianti lisama, mida enamik netbooke nüüd kannabki.

Kindla opsüsteemi käivitamiseks on Configuration Manageri nimega haldur, aga paljude kiirete netipõhiste tegevuste jaoks (e-kirjavahetus vms) on Androidi eelistamine ilmselt üsna mõistlik.

Acer ei teatanud seadme ilmumisaega, küll aga hinda (umbes 375 dollarit ehk hetkekursiga ümmarguselt 4400 krooni). Esialgu saabub see turule vaid Taiwanis. Muide, iga Taipei Computer Applications Show külastaja sai osta ühe sellise 300 dollariga.

Mõtlesime sellest esialgu eraldi uudise kirjutada, aga mis ikka. iSuppli ennustab, et Android kujuneb 2012. aastal mobiilimaailmas turuliidriks: seda saab kasutama 75 miljonit telefoni (62 miljoni iPhone'i vastu, mille sees iOS). See teeks Androidi turuosaks 19,4% ja iOSil 15,9.

2009. aastal elutses Android kõigest 5 miljonis telefonis, aga iPhone OS koguni 25 miljonis. See andis Google'ile 2,7% turuosa ja Apple'ile 13,8.

Androidi edu põhineb paindlikkusel riistvara suhtes ja meelitaval ärimudelil tarkvaratootjate perspektiivist.