Igatahes, pihta see homme hakkab ja erinevate osalejate näidatav kraam on juba tasapisi tehnoloogia-uudistesse imbunud.

Üks esimesi leide, mis mulle isiklikult korda läks, on maailma esimene nõgusa ekraaniga sülearvuti, nimeks Predator 21 X.

Nagu terasem vaataja juba pildistki aimab, pole see lihtsalt niisama süler, vaid mõeldud mängimiseks. Mängukõlbulikud komponendid ja 21-tolline ekraan muudavad aparaadi ka nii suureks ja raskeks, et keegi seda niisama kaasaskandmiseks vaevalt ihaldaks.

Mida täpselt oodata:

* 21-tolline ekraan, ultralai ehk 21:9 kuvasuhtega, 2560 x 1080 pikslit, G-Synci toega

* Tobii pilgujälitustehnoloogia, mis muudab kasutaja pilgu arvutihiire sarnaseks osutusseadmeks. Kuhu vaatad, sinna sihik või kursor ekraanil maandub. Tobii reastab koguni 40 äppi, mis lahendust toetavad. Need on peamiselt arvutimängud, uuematest-tuntumatest näiteks Assassin's Creed Syndicate, Deus Ex: Mankind Divided ja The Division.

* 4.2 stereoheli

* täismõõtu tagavalgustusega klaviatuur, Cherry MX mehaanilised lülitid, juhtplaat

* Inteli 7. põlvkonna Core-protsessor,

* kaks GeForce GTX 1080 graafikakaarti (kuuldavasti suurepärane)

Acer hinda veel ei maini, aga ilmuma peaks aparaat järgmise aasta alguses. Ilmselt näitavad tehnoloogiamessil CES 2017 korra veel rahvale ja siis saabubki poodidesse. Vähemalt USA-s.

Acer Predator 21 X. (Foto: tootja)

Kas nõgus ekraan on lahe?

Nagu juba Eesti Päevalehe nädalalõpulisas tõdesin, on see televiisori puhul pigem ebavajalik, sest selle peamine mõju on seadme kallimaks muutumine.

Arvuti puhul aga võib kaardus monitor sisu nautimist tõesti veidi paeluvamaks muutuda, eriti mängides, mille jaoks Predator 21 X loodud ongi.