Teatavasti on ju valdav osa meie planeedi pinnast kaetud merede ja ookeanidega, kuhu ühegi mobiilioperaatori signaal ei ulatu. Või mis siin rääkida – leviga võib olla probleeme ka igas vähegi tihedamas metsatukas, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Iridium Go on seade, mis lubab levivabas keskkonnas kasutada nutitelefoni sihipäraselt, s.o sidepidamiseks, mitte Solitaire'i ja Tetrise mängimiseks või enekate (selfie) tegemiseks.

Väliselt tavalist netpulka või hotspot-seadet meenutav Go püüab 3G- või 4G-signaali asemel seda satelliidilt ning loob selle abil telefoni või muu nutiseadme jaoks lokaalse WiFi leviala.

Ehkki Iridiumi enda sõnul on see võrguühendus naeruväärselt aeglane, vaid kuni 2,4 kbit/s, on see kindlasti tuhat korda parem kui levi täielik puudumine.

Ilmselgelt ei sobi see seade Facebookis oma staatuse uuendamiseks või YouTube'ist tüngavideote vaatamiseks, kuid võib osutuda asendamatuks näiteks merehädalisele hädakõne või -sõnumi edastamisel ehk lihtsalt rännumehele oma koduste rahustamiseks.

Seadme abil võib saata ja vastuvõtta lihtsaid tekstisõnumeid või saata vajalikul aadressil oma koordinaadid.

Iridium Go on varustatud nii GPSi kui ka vahenditega SOS-signaali saatmiseks. Tootjafirma sõnul on seade loodud vastu pidama ka ekstreemsetes tingimustes.

Go kasutamiseks tuleb seadmesse eelnevalt installida vastav rakendus, mida on saada nii iOSi kui Androidiga varustatud seadmetele.

Iridium Go on ühilduv ka tulevase satelliitvõrgustikuga Iridium Next, mis pidavat pakkuma juba kaasaegsetele 3G ja 4G võrkudele vastavaid ühenduskiiruseid.

Seadme hinna kohta esialgu info puudub, kuid müügile peaks see jõudma alanud aasta esimeses pooles.