Kuna ilutulestikuga ise mässata on ohtlik, aga selle pildistamine tore, otsustasin selle veidi lühendatud kujul Fortes välja lasta.

Professionaalse piltniku Andy Farreri abiga koostatud nipid keskenduvad konkreetselt HTC nutitelefonile One ja selle võimalustele.

Aga kuna see on lõpeva aasta üks silmapaistvamaid seadmeid nii nuti- kui ka lihtsalt kaameratelefonide vallas, võib One'ile natuke reklaami teha küll.

Ja kes tahab, leiab sarnased lahendused või üldse rahuldavad nipid oma nutiseadmega pildistamiseks ka muude seadmete omanikuna.

Asukoht

Vali asukoht, kust on ilutulestikule hea vaade ning kust jääb pildile ka näiteks mõni (kõrg)hoone, kirikutorn või midagi muud, mis lisab fotole konteksti.

Stabiilsus

Pildistades kehvades valgustingimustes, on oluline hoida kaamerat nii stabiilselt kui vähegi võimalik. Hea oleks leida toetamiseks näiteks sein, aed või laud.

Kasuta öörežiimi

Mõnes kohas on rohkem valgust kui teises, öörežiim võtab automaatselt välgu maha ja kasutab kõige sobivamaid seadeid pimedamates tingimustes pildistamiseks.

Ära unusta öörežiimi hiljem maha võtmast, kui soovid kasutada välku, et vahelduseks näiteks sõpradest pilti teha või kui ilutulestik on liialt ere.

Fookustamine

HTC One'i kaamera suudab koguda tootja andmetel 300 protsenti rohkem valgust kui "tavalise nutitelefoni" kaamera sensor.

See tähendab, et kaamera suudab viletsates valgustingimustes hästi fookustada. Kui valgus on ebapiisav, teeb kaamera automaatselt pärast esimest pilti vajalikud kohendused.

Kindlasti kontrolli piltide kvaliteeti ning kui pildid pole piisavalt teravad, siis säti fookust. Võid lisaks aktiveerida automaatse säriluku (auto exposure lock).

Ära hoia ennast tagasi

Kuna ilutulestik saab kiiresti läbi, siis ära hoia ennast tagasi ja tee palju pilte. Kunagi ei tea, kuidas pilt taevas muutub, seega pildista palju ja vaata hiljem üle, et lõplik valik teha ja ebasobivad kustutada.

Hea idee on kasutada näiteks piltide kiiret järjestikkuse jäädvustamise võimalust (continuous frames) või kasutada võimalusel hetke jäädvustamiseks rakendust nagu HTC Zoe, et pildistada väikeseid 3-sekundilisi videolõike ja kaadreid.

Ole loominguline - püüa hetki ja emotsioone!

Hoia silmad põnevate vaadete osas lahti: tihti jäävad kõige põnevamad võimalused esialgu märkamata. Hea idee on jäädvustada ka ilutulestikku nautivate inimeste reaktsiooni ja emotsioone.

Jutusta piltidega lugu

Tee aastavahetusel pilte ka piletitest, menüüst, šampanjaklaasidest, toidust jne, et muuta galerii veelgi põnevamaks ja mitmekülgsemaks.

Kombineeri fotod ja minivideod / kaadrid ning tee Video Highlightsi kasutades neist põnev ülevaade.

Jaga sõpradega

Jaga pilte kohe oma sõprade ja perekonnaga või tee neist kollaaž!