Summast nähtub, et Intel ostab McAfee aktsiad 48 dollarit tükist, mis oli uudise ilmumise päeval üle 50% viimase kuu turuhinna.

Seda mitte kauaks, McAfee aktsiahind tõusis ruttu tervelt 58% ehk 47,17 dollarini ja püsib ka Forte uudise valmimise hetkel üle 47. Inteli aktsiahind on sellest alates aga langenud, esimese hooga 3,2% ehk 18,97 dollarile ja vahepeal lisaks mitukümmned senti.

Intel kavatseb ostu kasutada turvameetmete lisamiseks protsessoritele näiteks sülearvutites ja telefonides. McAfee kaubamärk ja üldiselt autonoomne elutegevus ei tohiks kaduda.

Inteli esindaja on märkinud, et turvatehnoloogiad on nüüd netipõhise arvutimaailma põhiosade hulgas. Kommentaar puudutab muidugi peamiselt pilveteenuseid ehk võimalust iga netiühendusega platvormi kaudu infole ligi pääseda, sellega tegeleda ja seda muuta. Netipõhiste seadmete arv maailm ületab peagi viie miljardi piiri, sellest umbes viiendik arvutid.

Ettevõtete esindajad mainisid, et koostöö on toimunud juba 18 kuud ja kui McAfee allaneelamine toob seadusliku ja aktsiaomanike heakskiidu, tutvustatakse uusi tooteid 2011. aasta alguses. Mõlemad juhtkonnad on tehingu ühehäälselt heaks kiitnud.

Tehing tuli üllatusena. Intel ostab küll üles palju ettevõtteid ja neil on kõvasti sularaha, aga ootuspärasem oleks teisele riistvarafirmale nn hamba ihumine, nagu varasemal ATi näitel. Ilmselt on ostumotiiv muutuda tugevamaks suurel tulevikuturul (mobiilseadmed), kus Intel pole seni mõjuvalt "kanda kinnitanud".

1987. aastal sündinud McAfee on maailma suurimaid turvatehnoloogiafirmasid, mille viimase aasta käive oli umbes 2 miljardit dollarit, sellest puhastulu umbes 173 miljonit. Inteli puhul on samad arvud vastavalt 35 ja 4,4 miljardit.