Jaapani rahvusringhääling (NHK) hakkas nimelt 1. detsembril kell 10 kohaliku aja järgi edastama 8K kvaliteediga satelliidi-ülekandeid. Lisaks 4K kvaliteediga, aga see pole enam nii suur uudis.

Esimene 8K formaadis film, mida näha saab, on Stanley Kubriku lavastatud ulmeklassika "2001: A Space Odyssey" ("2001: kosmoseodüsseia"), mille 8K-variandi loomiseks tootjad originaalnegatiive digikujule skännisid ja kolisid.

8K videot saab juba mitu aastat vaadata näiteks YouTube'is, aga sellise võimekusega ekraane veel müügil peaaegu polegi, kuigi mitmed suured tootjad neid arendavad.

Kallid saavad need ka olema, näiteks Sharpi esimesed Super Hi-Visioni toega telerid maksavad meie rahas alates umbes 5800 eurost. Lisaks pole seni HMDI 2.1 toega ekraane, nii et 8K kogemiseks tuleb nelja HDMI-kaablit kasutada.

Jaapan kiirustab 8K juurutamisega seetõttu, et kavatseb seda laialdaselt kasutada Tokyo 2020. a suveolümpia edastamiseks.

Meenutuseks, et 8K UHD ehk 4320p on kõrgeim resolutsioon, mida digivideo ja -televisioon hetkel pakuvad. Selline ekraanipilt koosneb kokku 7680 x 4320 pikslist.