Kogu juulikuu vältel kandsin seda aparaati endaga kaasas ning peegelkaamera – see suur ja raske pildimasin vedeles kodus töölaua peal, kirjutab Photopointi ajaveeb.

XZ-2 oli minuga kaasas raiesmikkudel ja laatadel ja lihtsalt õues ringi tolgendades.

Mulle meeldisid selle kaamera välimus ja tugev, kvaliteetne korpus. Mulle meeldisid selle juhtnupud ja eriti rõngas objektiivi ümber – need muutsid pildistamise isegi manuaalrežiimis lihtsaks. Mulle meeldisid kaamera kiirmenüüd ja nurga alla seatav LCD. Ja mulle meeldisid selle kaamera pildistatud fotod.

Võib vist tõepoolest tunnistada, et... mulle meeldis see kaamera. Isegi nii väga, et ostsin selle endale päriseks: maksin 549€ ja olen nii hinna kui ka kaameraga siiani rahul.

Seesama Olympus XZ-2 maksab nüüd 249€. Seda on aastatagusega võrreldes 300€ vähem. Mis võib olla sellise drastilise hinnalanguse põhjuseks?

Olympus XZ-2 tuli turule 2012. aasta lõpul ning ilmselt plaanib Olympus peagi lagedale tuua selle uuendatud versiooni – kompaktkaamera XZ-3. Enne seda on aga firmal vaja vanadest laojääkidest vabaneda.

Pealkirjas mainisin seitset põhjust, miks Olympus XZ-2 kaamerat suveks osta võiks. Tavaliselt reastatakse selliste põhjustena rabavaid tehnoandmeid nagu megapikslid ja valgusjõulisus. Mina seda ei tee.

Vinged tehnoandmed ei ole põhjuseks, miks sa selle kaamera ostma peaksid. Põhjuseks on hoopis ilusad pildid, mida see sul pildistada võimaldab.

Seega ongi allpool kaheksa pilti ehk põhjust, pildistatud eelmisel suvel 549€ maksva Olympus XZ-2 kaameraga. Ma olen päris kindel et ka 249€ maksev XZ-2 teeb 2014 aasta suvel sama häid – kui mitte paremaidki pilte.

Loe täisteksti ja vaata pilte saidil Photopointi ajaveeb.