Kas aku peab pakasele vastu? Kuidas külma ilmaga puutetundlikku ekraani kasutada? Jne.

Kus häda kõige suurem, seal Samsung Electronics Balticsi tooteekspert Henry Tiitus hea nõuga kõige lähem! Loe tema soovitusi, kuidas telefoni talvekülma eest kaitsta.

Tiitus märgib, et telefoniakule on igapäevaselt sobivaim töötemperatuur 0-30 plusskraadi. Seetõttu tasub soovitusi arvesse võtta nüüd, mil isegi päevane õhutemperatuur võib langeda 20 külmakraadini või ka alla selle.

Hoia telefon keha lähedal

Miinuskraadide korral tarvitab nutitelefon töötamiseks tavalisest enam akut, mistõttu sooja saamiseks tuleks seda hoida kehale võimalikult lähedal.

Väljas viibides võiks eelistada hands-free seadet või põigata võimalusel kõne ajaks siseruumi.

Ära jäta telefoni autosse

Külmaga ei tasu nutitelefoni jätta autosse, vähemalt sisselülitatuna. Mõningat kaitset külma eest pakuvad ka erinevad telefonikatted, samuti seadme jätmine näiteks kindalaekasse.

Lülita telefon sisse soojana

Kui nutitelefon peaks miinuskraadide tõttu välja lülituma, tasub selle taaskäivitamisega viivitada seni, kuni jõuad taas siseruumi ning seade on soojenenud.

Lae aku täis, enne kui välja lähed

Krõbeda talveilmaga on soovitatav nutitelefoni aku enne pikemaajalist õueminekut täis laadida.

Püüa ise ka akut säästa

Külmaga kehtivad ka igapäevased akusäästmisnipid: reguleeri ekraani taustavalgus hämaramaks, vajaduse puudumisel lülitada välja Bluetooth, wifi ja GPS, sulge vaikimisi töötavad rakendused ja lülitada sisse energiasäästurežiim.

Eelis on AMOLED-ekraaniga seadmel

Testitulemused on näidanud, et madalatel temperatuuridel suudab AMOLED-tehnoloogiat kasutav ekraan teistest paremini töötada, seetõttu on külmal ajal eelistatud seisundis just sellega varustatud nutitelefonid.

AMOLED-ekraani sisaldavad näiteks enamik Samsungi Galaxy-sarja telefone, aga uuematest seadmetest ka LG seeria G Flex esindajad, Huawei Nexus 6P, OnePlus X jt.

Pikema nimekirja AMOLEDiga seadmetest leiad näiteks Wikipediast.

Vajadusel hangi nutisõbralikud kindad

Enamike nutitelefonide ekraane kinnastega juhtida ei saa. Lahendus võib olla hankida spetsiaalsed nutitelefoniga kasutamiseks mõeldud kindad.