WatchOS 2 on ühtlasi seadme esimene suurem tarkvarauuendus ja kasutajatele muutub see kättesaadavaks juba sügisel, kirjutab Digitark.ee.

Siinkohal anname kiire ülevaate mõnest uuendusest, tänu millele rakenduste loojad saavad kella senisest veelgi paremaks teha.

Osta pileteid

Kui varem tuli kontserdipileteid jms osta iPhone’i kaudu, mis peegeldas info ka kella sisse, siis nüüd saab pileteid osta otse vastava rakenduse kaudu kella sees.

Eriti kasulik tõotab see olla sellistel puhkudel, kui kell annab asukohapõhiseid soovitusi, millel ei ole kuigi pikka etteteatamisaega.

Alusta kõnesid ja saada sõnumeid

Nüüd on võimalik ka kolmandate osapoolte rakenduste kaudu valida telefoninumbreid ning saata sõnumeid kella kaudu.

See teeb lihtsamaks näiteks huvitava info jagamise otse rakendusest nagu iPhone’i kasutajad on seda harjunud juba oma telefonidest tegema.

Sisseehitatud mikrofoni ja kõlari tõttu tekib aga oht, et oma kellaga rääkimine muutub tänavapildis täiesti normaalseks tegevuseks.

Eelsalvestatud sõnumite saatmine

Peale uuendust saab märguannetele vastata samamoodi nagu WatchOS 1-ga sõnumitele vastata, kuid oluline muudatus on see, et arendajad saavad iga rakenduse jaoks need vastused ise luua.

Tõenäoliselt saavad kasutajad neid ka ise muuta, mis annab kellaomanikele suhtlemiseks oluliselt rohkem paindlikkust.

Salvesta heli

Kella mikrofoni kasutades saab helisid salvestada otse kella kaudu ning samu helisid on võimalik kasutada ka sõnumites ja märkmetes.

See võimaldab näiteks märkmeid Evernote’i dikteerida, kuid ka telefoniga filmides samal ajal videole taustateksti lugeda.

Mängi videoid

Lühikesi videoid saab esitada ka kella peal, mis esialgu võib tunduda veider, aga kui võtta näiteks uudisklipid, mis vahel üle 10 sekundi ei kestagi, siis võib see funktsioon päris kasulikuks osutuda.

Sellised videoklipid on ka Twitteris täiesti tavalised ning esimeseks ametlikuks sisuloojaks Apple’i kellale on videojagamiskeskkond Vine.