Mulle jäi saidil Luxurylaunches silma pingerida viiest kalleimast televiisorist, mida neil päevil müüa pakutakse.

Algupärane artikkel esitab USA turule mõeldud hindu ja USA dollarites, need teisendasin eurodesse.

Nii et vabandan juba ette, kui hinnad Euroopas isegi kõrgemad on. See on ju tavaline, et ameeriklased saavad moodsa tehnika odavamalt kätte.

5. Bang & Olufseni BeoVision 4 – 80 700 eurot

Foto: tootja

Selle plasmateleri muudavad tõeliseks luksuskaubaks disain, 103-tolline ekraan ja Bang & Olufseni helisüsteem.

Paraku on see saadaval juba 2009. aastast, nii et kasutatavad lahendused pole enam kindlasti päris "viimane sõna" (eriti ainult täis-HD lahutus). Kuid alati võib loota, et imetlejad seda ei tea.

4. Samsungi 110-tolline Ultra-HD-teler – 110 000 eurot

Foto: tootja

Eelmine polnud piisavalt suur ja kulukas? Siis vaadake detsembris müügile jõudnud Samsungi hiiglase poole!

Sellel on 110-tolline ekraan ja Ultra HD ehk 4K-võimekus. Suuremat 4K-telerit hetkel müügil polegi. Eelmine rekordihoidja oli muuseas sama tootja 85-tolline mudel.

Selle raha eest saaksite osta kaks üliuhket autot: Mercedes-Benzi tänavuse S-klassi ja Porsche Cayman S-i (vähemalt USAs kehtivate hindadega).

3. Panasonicu plasmateler TH-152UX1 – 360 000 eurot

Foto: tootja

Tootja õigustab sellist üüratut hinnasilti rabava 152-tollise ekraaniga, millega võrreldava pildiruumi saaksite, kui üheksa tavalist (50-tollist) telerit kokku panna.

Messil CES 2010 esmaesitletud elukas kaalub 600 kg ja pakub nii 4K-pilti kui ka 3D-võimekust.

2. C-SEED Entertainment Systems – 500 000 eurot

Foto: tootja

Austria tootja 201-tollise ekraaniga LED-teler on mõeldud välitingimustes kasutamiseks, sest paigaldamine on töö omaette. Koju see Porsche Designi disainitud imeloom ilmselt enamusele nagunii ei mahuks.

Parima efekti annab, kui alus on maa sisse peidetud, nii et televiisori motoriseeritud jalg saab selle kuni 4,5 meetri kõrgusele õhku tõsta; ka tuleb ekraan lahti "voltida". Kogu tõusmine ja voltimine toimub umbes 40 sekundi jooksul.

Tehnilisi näitajaid:

* suurim laiekraanteler maailmas (5 meetrit),
* teler on veekindel,
* värskendamissagedus 100 000 Hz (päevavalgus ei tohiks seega segada),
* näpujäljelugejaga pult, et igaüks ei saaks näppe külge ajada,
* kolm 700 W subwooferit, 2100 W helivõimsust,
* server, mis kasutab fiiberoptilisi kaableid, et sisu ekraanile jõuaks, olgu allikaks arvuti, digiboks, kaamera, nutiseade või mängukonsool.

1. Stuart Hughes Prestige HD Supreme Rose Edition – 1,64 miljonit eurot

Foto: tootja

Kardan, et esikohaomanik tuleb pettumusena, sest rekordkuluka hinnasildi taga ei peitu rekordsuur ekraan ega tehnoloogia viimane sõna, vaid seadme kaunistamiseks kasutatud väärismaterjalid.

Kaunistamisega tegeles Ühendkuningriigis elav meistrimees Stuart Hughes, kelle töö ongi moodsaid tehnikaseadmeid über-luksuskaubaks moondada.

Olen Fortes tema töid varem kajastanud, aga siis tüdinesin. Kaua sa ikka kirjutad, et Hughes võttis taas värskeima iPhone'i mudeli, pani kulda-karda külge ja nüüd maksab see sama palju kui mõne väikse riigi aastaeelarve.

Igatahes, maailma kalleim teler on hetkel PrestigeHD toodetud kükloop, millel on "kõigest" 55-tolline ekraan, aga ka alligaatorinahast raam, 28 kilo roosat kulda ja kümneid vääriskive küljes.