Küll aga jäi sõelale üks tähtis uudis, mille tähtsus on esialgu väike, aga see on määratud ajapikku kasvama.

Nimelt jõudsid mobiilimessi raames avalikkuse ette esimesed nutitelefonid, mis loevad ka 400 GB failiruumiga mälukaarte. Senised on piirdunud ikka 128 või 256 gigabaidistega.

Esimeste pääsukeste hulgas on Samsungi tippmudelid Galaxy S9 ja S9+ ning Sony tippmudel Xperia XZ2 koos selle "minivariandiga" XZ2 Compact).

Rohkem andmeruumi pole tingimata vaja, kui sa nutiseadmega usinalt 4K või 4K HDR videot ei salvesta, lõpuks saab ju faile kolida ka pilveserverisse, mille pakkujad ei küsi tänapäeval selle teenuse eest ka palju raha.

Kui sa aga salvestad telefoniga 4K videot, siis kuluvad uued mälukaardid tõesti marjaks ära, ja mitte eelkõige lisafailiruumi tõttu.

Asi selles, et SanDiski uued mälukaardid (400 GB Extreme UHS-I microSDXC) on ka mõnusalt kiired - loevad andmeid kuni 160 MB/s, kirjutavad kuni 90 MB/s. See on kiirem kui mõne telefoni sise-välkmälu. Ja tänu vastavusele standardile A2 käivitavad mobiiliäppe tavalisest rutem.

Muidugi leidub ka kiiremaid mälukaarte, aga need on UHS-II-põhised, mida enamik telefone ei loe. SanDiskil õnnestus UHS-I-kaartide kiiruseid tõsta 3D NAND-i tehnologia abil. Kaardid on ka vastupidavad veele, põrutusele, kuumale ja röntgenile, vähemalt tootja enda testide järgi.