Seni polnud aga midagi teada hindade kohta. Õnneks saab nüüd juba vähemalt üht 4K Blu-ray filmi eeltellida, nii et maksumus ei jää kauaks saladuskatte alla.

Amazon.com pakub hiljutist ulmedraamat "The Martian" ("Marslane") 4K Blu-ray variandis, see peaks ilmuma 1. märtsil ja maksab eeltellimusega 29,99 USA dollarit. Tavahind 39,99.

Kes kaua oodata ei taha või eelistab lihtsalt täiskõrglahutusega pilti, saab tavalise Blu-ray osta ilmselt enne jaanuari lõppu. "Marslane" võitis äsja 2 Kuldgloobust ja kandideerib 7-le Oscarile.

4K Blu-ray ketas ei tööta suvalises Blu-ray mängijas, vaid sellises, mis on tootjalt vastava võimekuse saanud. Neid on eri hinnaga, näiteks Amazon.com pakub hetkel Samsungi mudelit 400 USA dollariga ja Sony oma 160-ga (see on soodukas, tavahind oli 300).

ekraanitõmmis (amazon.com)

Ühe mõtte lisaks veel siia juurde...

Muide, juba vähemalt 2014. aasta alguses müüdi Blu-ray filme, millel on märge mastered in 4K.

See ei tähenda siiski, et teos on kohe sünnipäraselt ultrakõrglahutusega ehk 4K pildiga. See on hoopis täiskõrglahutuselt (1920 x 1080 pikslit) ultrale (3840 x 2160) skaleeritud.

UHD 4K telerite tootjad ja müüjad väidavad, et kirjeldatud protsess annab pea sama väärt tulemuse kui kohe ultras toodetud kraam.

Nüüd varsti on igatahes igaühel endal valida, kas ostab 4K või "pea sama hea".