Lisaks soovib Microsoft võidelda ARM-kiipide juhikoha vastu nutiseadmetes, nii et odavate Windowsi-tahvlite kõhus elavad hoopis odavad Intelid.

Aasia tootjad on teadupärast piskuga ja peost-suhu-elamise mentaliteediga harjunud; seal leidub ridamisi firmasid, mis on nõus seadmeid turule tooma praktiliselt kasumit teenimata. Peaasi, et nulli jõuab ja äri elus püsib.

Hiljutisel üritusel Hong Kong Trade and Development Conference jõudsidki avalikkuse ette esimesed Windows 8.1 tahvlid, mille hinnaks kõigest 399 jüaani (~31 eurot).

See summa on väiksem kui paljude PlayStation 4 või Xbox One'i mängude eest nõutav. Nii et varsti võib mõni selle juba suures toidupoes impulssostuna korvi pista, et laps kodus vähem tüütaks.

Mainitud odavkolmik reageerib vastavalt nimedele The Cube IWORK7, the Emdoor EM-I8170 ja Ployer. Kõigil on sarnane sisemus: Inteli kiip Atom Z3735, neljatuumaline BayTrail-protsessor, 1 GB muutmälu, 16 GB andmeruumi.

Ployeril on 8-tolline ekraan (eeldatavasti 1280 x 800 pikslit), teistel aga 7-tolline (1024 x 600).

Kvaliteedi suhtes nii odava raha eest mingeid garantiisid loota pole vist mõtet, aga odavtahvlite arvustusi ikka ilmub, ja mõnigi tõdeb, et polegi nii hull. Looda parimat.

Muidugi pole loota, et superodavtahvlid 30-eurostena ka meie maale jõuavad. Aga 50 euroga äkki ikka. Hea nõmedale naabrile kinkida, kes ilma loata sinu kohale parkis.