Lisaks muutub paljuski see, kuidas inimene eri asju õpib ja teadmisi omandab. See toimub peamiselt liit- ja virtuaalreaalsus-lahenduste teel, mis lasevad kõike kohe digikeskkonnas proovida.

Dell tellis ja tulevikuinstituut Institute for the Future koostas rapordi elu kohta lähitulevikus. Selle valmimisel lõid kaasa kõrgkoolide, äri- ja tehnoloogiamaailma esindajad.

Eesmärk oli selgitada, kuidas lahendused nagu virtuaal- ja liitreaalsus ning näiteks robootika hakkavad meie elu juba järgmise kümne aasta jooksul mõjutama.

Mõneti üllatavalt leidsid eksperdid, et tulevikus otsib töö inimesi ning mitte vastupidi. Seega mulje nagu hakkaksid masinad inimestelt tööd ära võtma on vähemalt uuringus osalenud ekspertide hinnangul alusetu. Maailma tekib piisavalt uusi töökohti juurde.

“Praegu on laias laastus kaks hirmutavat stsenaariumi tehnoloogia arengu kohta. Ühe kohaselt röövivad masinad inimestelt töö. Teine on jälle liiga optimistlik ja näeb tehnoloogiat kõigi probleemide lahendusena.

Äärmuste asemel peaksime suunama tähelepanu sellele, kuidas tehnoloogia areneb ning mõtlema, kuidas saaks selleks valmis olla,” kommenteeris tulevikuprognoose tulevikuinstituudi uuringute juht Rachel Maguire.