Google'i mobiiliplatvormi edu põhineb osaliselt kindlasti seadmevalikul: palju ja igale maitsele. Hulgaliselt mudeleid pakuvad nüüd või edaspidi HTC, Samsung ja LG; vähemalt osadel turgudel on müügil ka Huawei, ZTE ja teiste odavad importseadmed, mida operaatorid oma logodega varustavad.

Parim säästukas: Samsung Galaxy Apollo

Muidugi leidub ka odavamaid korralikke Androidi telefone, aga Galaxy Apollo hämmastavalt tundlik mahtuvuslik (capacitive) puuteekraan võimaldab Androidist n-ö viimast võtta. Resolutsioon (400 x 240) edestab konkureeriva HTC Wildfire'i oma ja Vodafone 845 resistiivne puuteekraan ei saa kuidagi siinse vastu.

Kui soovite uut odavat Androidi telefoni, mis kasutab pingutuseta 2.1 opsüsteemi, pole hetkel paremat pakkuda.

Kaasaskantavuse etalon: Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

X10 Mini oli väike ja pisike, aga siis ilmus X10 Mini Pro. See on sama väike, kuid peidab alaosas QWERTY-klahvistikku. Operatsioonisüsteem on kergelt vananenud 1.6, mis tähendab, et osad rakendused ei tööta, kuid Sony Ericssoni kasutajaliides sobib pisikese 2,5tollise ekraaniga hästi. 2.1 opsüsteemivärskendus on pealekauba juba tulekul.

Tehnikanohikule: Google Nexus One

Kui loete end tõsiseks Androidi-huviliseks, lihtsalt peate Google'i oma telefoni hankima. Riistvara kattub suuresti HTC Desire'i sees peituvaga, v.a mürakaotaja-lisamikrofon, mis parandab helikvaliteeti. Nexus One'i eelis on pakkuda kõige puhtamat (nn vanilje) Androidi kogemust. See oli esimene 2.2 värskendust pakkunud telefon, nii et Nexus One'i omanikud on alati massidest sammukese ees.

Meediale ja fotodele: Sony Ericsson Xperia X10

Sellel hiiglasel on esinenud jamasid tarkvaratöö ja akukestvusega, ning opsüsteem on endiselt 1.6, aga pildistamiseks paremat Androidi telefoni lihtsalt pole. LED-välgu ja autofookustamisega 8megapiksline kaamera on suurepärane, video aga terav ja sujuv. Kui teil on piisavalt suur kott või tasku, võib seda meediatelefoni soovitada.

Parim äritelefon: Motorola Milestone

Tõsiseid äritelefone pole Androidi sektoris just palju, nii et kui teil on vaja palju tippida ja töötamist teeselda, on Milestone QWERTY-fännile ainus valik. Motorola värskendas opsüsteemi 2.1-le ja 2.2 on käesoleva aasta lõpuks samuti kaartidel. Tekstirikkaks tööks pole etemat, kuni ka QWERTYga varustatud HTC Desire Z turule jõuab.

Kokkuvõttes parim: HTC Desire

Desire pole kiiresti areneval mobiilimaastikul enam esimeses nooruses, aga jääb kokkuvõttes parimaks Androidi telefoniks. HTC pidi algupärase 3,7tollise AMOLED-ekraani tootmispuudujäägi tõttu asendama Super LCDga, aga seade on endiselt eeskujulik, ja 2.2 lisab võimaluse kõrglahutusega videot salvestada (720p). Nii et Desire muutub ajaga isegi paremaks.

Parim välimus: HTC Legend

Välimuseteema on muidugi ääretult subjektiivne. Mõned peavad HTC stiili veidi ilmetuks ja pidevate variatsioonide tõttu korduvaks. Läikivast alumiiniumist Legend ongi seetõttu silmapaistev, ja näeb igatahes väga hea välja.

Parima akukestvusega: Sony Ericsson X10 Mini

Väike 2,5tolline ekraan ja Sony Ericssoni minimalistlik kasutajaliides teevad X10 Minist võitja - lisarespekt selle eest, kui kahepäevase kasutamise järel ei pea veel ikka laadima. Lülitage välja ressursse õgiv jura nagu GPS ja Bluetooth, ja saate Androidi telefoni, mis ei vea alt, kui teil on kohe tõesti vaja tekstisõnumit välja saata.

Parim muusika kuulamiseks: Acer Stream

Stream on veidravõitu: muidu korralik telefon, aga Aceri kasutajaliides on koledaim, mida oleme näinud. Tegemist on aga üllatavalt hea pisikese mp3-pleieriga, tänu suurepärasele pleierividinale ja seda teenindavale kolmele füüsilisele nupule. Väga üllatav, et enamad telefonitootjad seda ideed ei kopeeri.

Parim netis surfamise telefon: Motorola Milestone XT720

Veeb näeb selle seadme 480 x 854 resolutsiooniga 3,7tollisel ekraanil suurepärane välja ja 2.1 opsüsteemi brauserilisad teevad lehekülgedel liikumise, ajaloohaldamise ning järjehoidjate kasutamise ülilihtsaks. "Näpista, et suumida" mitmikpuutetugi laseb kergesti ka lehekülgedel sisse-välja vuhiseda. Android 2.1 ei paku samas Flashi, nii et iPlayeri-sõltlastel tekib ilmselt probleem.

Parim värskenduste saamiseks: HTC Desire

Desire võidab tänu puhtale arvulisele ülekaalule. Neid on liikvel nii palju, et HTC lihtsalt on sunnitud operatsioonisüsteemi värskena hoidma, et mitte fänniarmee raevu ära teenida. Androidi järgmisest väljalaskest pole midagi kinnitatud, aga usume, et Desire on selle omandavate telefonide esirinnas.

Sotsiaalvõrgufännile: HTC Wildfire

Wildfire pakub FriendStreami sotsiaalvõrkude agregaatorit ja veidrat rakenduste jagamise võimalust, mis on iseenesest levinud. HTC pigistab selle aga armsasse pisipakki kokku, mis on ka piisavalt odav, et laste kätte usaldada. Suurepärane mahtuvuslik puuteekraan annab vormilt väiksele seadmele täismahus jõu.

Parim GPSi kasutamiseks: Dell Streak

Kas see on telefon või tahvelarvuti? Tegemist on igatahes vaieldamatult tugeva konkurendiga iseseisvatele satelliidinavigatsioonisüsteemidele. Google'i rabav Maps Navigationi tööriist hoolitseb muidugi tarkvaralise poole eest, aga 5tolline ekraan teeb Streakist tõsisele GPSi-kasutajale parima valiku. Saate seda jälgida, ilma et vastutulevasse liiklusse kalduks.

Parim e-kirjavahetuse pidamiseks: Samsung Galaxy S

Vahetusserveri tugi ja Androidi lihtne autotuvastamise süsteem muudab Galaxy S'i parimaks telefoniks mitmete e-kirjavahetuse kontodega sünkroniseerimise vallas. Juba paigaldatud on ka Swype - fantastiline žestipõhine alternatiivne klahvistik, mis muudab puuteekraanile tippimise lihtsamaks-kiiremaks kui varem. 4tolline ekraan annab samuti piisavalt tööruumi, ja puutetundlikkus on hämmastavalt kõrge.