Henrik ostis endale Google'i ja LG koostöös valminud telefoni Google Nexus 4 ning tuleb lagedale väitega, et tegemist on parima täna saadaoleva nutitelefoniga.

Küsimusele, mis on Nexus 4-l parem kui senisel parimal Androiditelefonil Samsung Galaxy S III, vastab Henrik, et kõik - ekraan, välimus, kiirus, tarkvara.

Lisaks sellele, et osades riikides saab LG toodetavat tipptelefoni Nexus 4 peaaegu poole odavamalt kui Samsugi üliedukat Galaxy S3, on Samsungil ka muid põhjuseid muretseda.

Nimelt avastasid foorumi XDA-Developers.com kasutajad Samsungi telefonidest väga tõsise ja sügavale istutatud turvaaugu. Mardi arvates on see taas üks näide sellest, et tootjad peaksid oma Androidi ROMide lähtekoodid avalikuks tegema.

XDA-Developersi kasutajad olid aga nii selle ohtliku vea avastajad kui suutsid ka operatiivselt turvapaigad välja töötada, samas kui Samsungil võtab see kardetavasti nädalaid või kuid aega.

Loodus tühja kohta ei salli - samal ajal kui Nokia vallandab Soomes töötajaid, teeb oma arenduskeskuse lahti Hiina telefonide ja mobiilivõrgu-seadmete tootja Huawei ning palkab riigist 100 spetsialisti.

Kui kunagi räägiti lootusrikkalt "Eesti Nokiast" ning peale Nokia allakäiku omandas see väljend iroonilise alatooni, siis tegelikult on "Soome Nokia" täpselt see, mida Soomes sellest ka loodeti - firma käsi võib ju kehvasti käia, kuid spetsialistid ju jäävad. Henrik viitab Huawei kahtlasele seotusele Hiina võimudega.

Ka selles saates ei saa üle ega ümber tehnoloogiagigantide võimuvõitlusest. Seekord on Google teatanud, et lõpetavad toe Microsoft'i Exchange ActiveSync protokollile, mis on Windows Phone'i peal ainus võimalus Google'i kontakte ja kalendreid sünkroniseerida.

Saates leitakse, et Google astus õige sammu ning et kui varem ei saanud Google endale sellist käitumist lubada, siis nüüd on Android otsustav trumpkaart. Microsoftil on nüüd vaja kibekiirelt standardseid sünkroniseerimisprotokolle toetama hakata.

Saate teises pooles on aga külas Martin Sookael, CommunityToolsi eestvedaja, kes räägib sellest, kuidas internetikeskkondade abiga ühe maja, tänava, linnaosa või asula inimesed ühe mütsi alla tuua.

Saates kutsutakse meie.tallinn.ee ja meietartu.ee leheküljele, mille serverid kasutajate tulva all alla vannuvad. Huvi kogukonnarakenduste vastu on järelikult suur.