Allpool loetlen ma 15 nippi, kuidas nutitelefoni päeva jooksul elus hoida. NB! Antud nipid puutuvad eelkõige Androidi-põhiseid seadmeid, kuid toimivad ka iPhone'ide puhul, kirjutab ajaveeb The Technorat.

NB! Postituse lõpus on üks salajane trikk, mis aitab maksimaalselt aku tööaega pikendada. Loe kindlasti lõpuni!

1. Sulge taustal töötavad rakendused

Iga keha vajab töötamiseks energiat, see on vast igaühele juba põhikooli füüsikatunnist ajju sööbinud. Sama reegel kehtib ka mobiilis töötavate rakenduste puhul ning rakendused on väga suured energiasöödikud.

Tihtipeale arvame me, et vajutades seadmel kodunuppu või liikudes rakendusest välja, läheb programm automaatselt kinni, kuid see pole nii. See jääb mõneks ajaks taustal jooksma, otsib signaali, värskendab ennast pidevalt, võtab ühendust serveritega ja teeb veel tont teab mida.

Ühelt poolt on see hea, kuna töötavale rakendusele saab praktiliselt silmapilkselt ligi ning vahel ongi vaja, et mitu rakendust teeks korraga tööd (näiteks, kui töötab sammumõõtja ja  samal ajal ka muusikapleier). Kuid päeva jooksul võib taustal töötavate rakenduste hulk ulatuda mitmekümneni, ning seetõttu ei pruugi seadme aku päeva lõpuni vastu pidada.

Seepärast on kasulikum iga rakendus lõplikult "maha lüüa". Selleks on kaks moodust: automaatne ning manuaalne. Esimese mooduse kasutamiseks on loodud spetsiaalsed rakendused, app killerid (äpimõrtsukas), mis ühe nupuvajutusega lülitavad välja kõik või ainult kõige energianäljasemad rakendused. Kuid üldjuhul ei soovitata mõrtsukaid kasutada, kui töö saab ise ära teha.

Asi on selles, et kui rakendust on vaja tihtipeale kasutada, siis igakord selle nullist sisselülitamine kulutab rohkem akuenergiat kui see oleks taustal töötanud. Pealegi võib killer katkestada mõne olulise protsessi (näiteks failide üleslaadimise) ning see ei too üldjuhul midagi head kaasa. Seepärast tuleks eelistada käsitsi varianti.

Loe täisteksti ajaveebis The Technorat!