Halda oma aega nutikalt

Et vajalikud asjad meelest ei läheks, võiks kasutusele võtta Google Keepi rakenduse, märkmete tegemseks mõeldud lahenduse, kus saab koostada lihtsaid to-do nimekirju.

Kui kasutaja on näiteks teel koolist koju, saab ta juba mugavalt järgmise päeva kohustused kirja panna või poenimekirja valmis meisterdada. Rakendus on ühendatud internetiga, seega pääseb selle sisule ligi ka veebibrauserist.

Kõikide tegevuste ja tähtaegade üles märkimiseks on mugav Google’i äpp Calendar. Kui mõni paikaseatud tähtaeg hakkab lähenema, saab kasutaja selle kohta meeldetuletuse. Ka Calendar toimib brauseris ja tegevusi saab jagada teiste kasutajate – pereliikmete või sõpradega.

Lisaks võimaldab aega hallata Wunderlist, kus on võimalik kirja panna prioriteetsed ülesanded, jagada neid teistega, et näiteks rühmatöö edenemisel silma peal hoida ja ülesandeid omavahel jagada.

Ülesandeid saab teemade kaupa kategoriseerida ning igale ülesandele on võimalik märkida eraldi meeldetuletus, lisada faile või sorteerida neid tähtaja, loomisaja või tähestiku järgi.

2Do rakendus on väga sobiv inimestele, kellele meeldib, kui asjad on lihtsasti haaratavad. Võimalik on kasutada erinevaid värvilahendusi, kategoriseerida ülesandeid tüübi ja olulisuse järgi.

Evernote'is saab kiirelt kirja panna uitmõtteid, to-do liste, teha häälmemosid ja dokumentidest pilte, salvestada artikleid. Rakendus võimaldab lisada ka meeldetuletusi ning jagada märkmeid teiste kasutajatega.

Loo kiiresti tabeleid ja graafikuid

Koolitööde kiiremaks ja ka ilusamaks vormistamiseks on abimehi palju. Näiteks Infogram on tabelite ja graafikute jaoks loodud tarkvara, kus saab andmete põhjal interaktiivseid graafikuid kokku panna.

Neid on võimalik teha ka paljudes teistes kontoriprogrammides, kuid Infogrami eelis on ühildumine veebilehtedega. See tähendab, et graafikut saab hõlpsasti ka blogisse või veebilehele üles seada. Samas graafik jääb interaktiivseks: kui hiirega graafiku kohale liikuda, pakub see jätkuvalt lisainfo kuvamise võimalust.

Google Sheets on üsna sarnane lahendus Microsofti pakutava Exceliga, kuid selle eelis on äpi asumine pilves. See tähendab, et lahendust kasutades ei pea muretsema tehtud töö kadumise pärast. Samuti on seda lihtne kasutada grupitööks ning dokumenti saavad täiendada ja muuta mitmed teisedki.

Ka Sheetsis saab mugavalt graafikuid teha, milleks tuleb vajalikud andmed tabelisse sisestada - seejärel teeb tarkvara töö ise valmis. Lisaks sobib see mõne ürituse kulude arvestamiseks ja nimekirjade koostamiseks.

Huvitav ja paljude jaoks vajalik on rakendus Text Fairy, mis suudab teksti paberilt lugeda ja selle virtuaalsesse vormi panna. Kui mõni juhend või loengumaterjal on kättesaadav ainult paberil, siis saab selle telefonikaameraga sisse skännida ja arvutisse salvestada. Teksti on hiljem võimalik ka muuta või mõni osa ära kustutada.

Täienda keelepagasit

Korrektne eesti keel on tähtis mitte ainult koolis, vaid ka edasises tööelus. Oma keelekasutuse ja sõnade või grammatika õigsuse kontrollimiseks on mugav abiline Seletav Sõnaraamat/ÕS-2018. Otsing kasutab allikana Eesti Keele Instituuti.

Inglise keele arendamiseks ning õige kasutuse, kirjapildi ja häälduse kontrolliks on hea alla laadida Oxford English Dictionary. Rakendus võimaldab sõnade kiirotsingut ning tähenduse ja konteksti selgitamist. Kindlasti enimkasutatumaid ja usaldusväärsemaid ingliskeelseid sõnaraamatuid.

Kasuks tuleb ka laiem võõrkeelteoskus ning sõltumata sellest, kas oled gümnaasiumiõpilane või tudeng, on sobiv Duolingo rakendus. Lahendus on küll ingliskeelne, kuid tänapäeva noortele see ilmselt enam probleeme ei valmista.

Keeltevalik on lai. Praktiseerida saab vene, prantsuse, saksa ja hispaania keeli. Rakendus on interaktiivne, harjutada saab nii ise rääkides kui ka võõrkeelt kuulates.

Keskendu koolitöödele

Kahjuks alati ei ole lihtne ennast motiveerida ainult koolitöödele pühenduma ning paljud segajad nagu telefonis olevad mängud, videod või vestlused raskendavad keskendumist. Paradoksaalsel kombel on ka siin abi mõningatest äppidest.

Näiteks FocusBooster põhineb Pomodoro ajakasutusmeetodil ning on mõeldud tähelepanu koondamiseks täitmist vajavatele ülesannetele. See on taimer, mis vaikimisi pakub 25-minutilist tööperioodi, millele järgneb viieminutiline puhkepaus.

Ajaperioode saab ise muuta, ülesannete täitmisele kuluv aeg salvestatakse, mistõttu on see rakendus sobilik ka näiteks vabakutselistele töötajatele ajaarvestuse pidamiseks.

Ka ainult Androidile saadaval olev Focus Lock töötab sarnasel meetodil ehk töö- ja puhkeaja intervallidega, kuid võimaldab ka blokeerida ja vabastada valitud allalaaditud äppe. Pausi ajal on võimalik ise muuta, millised rakendused on lukustatud ning millised kasutatavad.