Iseenesest on kiiduväärt, kuidas väike tootja tahab endale nime teha ning on näha, et asi on tõsiselt kätte võetud. FullHD ekraan taskus on taaskord meeldetuletus sellest, kui kiirelt tehnika areneb, kirjutab Kahvel.ee.

Find 5 ekraani teravuseks on suisa 441ppi (pikslit tolli kohta), võrdluseks viimasel kolmel iPhone’il on sama näitaja olnud 326. Paisab, et telefonide ja tahvlitega oleme varsti jõudmas punkti, kus pole enam resolutsiooni mõtet suurendada, sest inimsilm lihtsalt ei suuda suuremat pikslitihedust tuvastada. Loodetavasti suunatakse sinna etappi jõudes arendusrahad energiasäätlikumate ning päikesevalguses paremini toimivate ekraanide väljatöötamiseks.

Oppo Find 5 on suuruselt midagi telefoni ja tahvli vahepealset, ning läheb nagu ka Galaxy Note 2, sellesse kummalisse phablet kategooriasse. Kujundus on küll hea, kuid kahjuks paistab, et Find 5 poelettidele ilmumine ajab ühe “puuviljafirma” juristid tagajalgadele ning mängu tulevad jälle igasugused patendivaidlused.

Sisust on teada vaid seda, et Find 5 kasutab neljatuumalise protsessoriga Snapdragon S4 kiibistikku, seega hiiglaslik ekraan ei tohiks talle probleemiks olla. Kahjuks pole teavet ka hinna või müügiletuleku kuupäevade kohta.

Sellegipoolest oleme me kahe käega uute asjalike tootjate poolt. Konkurents on lõppkasutajale ainult hea ning ka suured tootjad ei lähe sel juhul laisaks.