Pilvandmetöötlus ei tähenda andmete salvestamist päris pilvedes, mida te töölaua tagant või tööruumides päeva jooksul igatsedes vaatlete. See tähendab, et kraam on kusagil serveris, mis asub tohutus kontrollitud temperatuuriga ruumis.

Tuumakütuse toomiseks mõeldud hoones

Hanausse Saksamaal rajatav 1&1 Interneti andmekeskus saab koduks New MOX nimelise hoone. See rajati 1980ndatel tuumakütuse tootmiseks, aga ei jõudnudki käiku minna.

Katedraali all

Tühja need varukoopiad: kas poleks šeff, kui teie andmeid ei kaitseks ainult betoon, vaid ka Jumal isiklikult? See võis olla loogika Academia andmekeskuse loomiseks Helsingis Soomes asuva Uspenski katedraali all asuvasse Teise maailmasõja aegsesse pommivarjendisse. Selle jääkkuumus pumbatakse linna soojusvõrku, mis soendab kodude veetorusid.

Laevakonteineris

Ettevõtted nagu Microsoft, Sun Microsystems ja HP on toppinud terveid andmekeskusi laevatranspordikonteineritesse. The Registeri ajakirjanik leidis sellisele lahendusele toreda hüüdnime: White Trash Data Center.

Tuumavarjendis

Unustage lihtsalt pommivarjendid: kui tahate teised teenusepakkujad kadedusest roheliseks muuta, järgige rootslaste Banhofi eeskuju ning toppige andmekeskus tuumavarjendisse. Muidugi peab lisama veekosed, roheluse ja valgustuse, et see kõik näeks välja nagu videomängus.

Rannakaitseplatvormil Põhjameres

Põhjameres asuv, Inglismaast 11 km kaugusele mahajäetud rannakaitseplatvormile 1967. a rajatud mikroriik Meremaa (Principality of Sealand) peab end iseseisvaks riigiks, kuigi Suurbritannia valitsus vaidleks vastu. Meremaast sai 2000. aastal samas andmete varjupaik firmadele ja isikutele, kes tahtsid oma saladusi seadusesilmade eest peita. The Pirate Bay püüdis 2007. aastal Meremaad ära osta, kuid diil kukkus läbi ja hostimisfirma HavenCo kadus 2008. aastal netist.

Kaubamajas

Mäletate kaubamajas toimuvat zombirünnakuteemalist videomängu "Dead Rising", mis saab peagi muide järje? Asendage libasurnud serveritega, mis eriti ei tööta. Lifeline Data Centers muutis Indianapolises USAs asuva Eastgate Malli kaubamaja andmekeskuseks. See pole enam tavaline kaubamaja, sest hoone disainijad kasutasid maksusoodutusi tugevdatud betooniga vabalt ümberkäimiseks. Poodide all asuvadki tugevdatud varjupaigad.

Kabelis

Kabelid tunduvad andmekeskuste loomiseks suurepärased. Nt Barcelona Supercomputing Centre torkas oma MareNostrumi superarvuti 19. sajandi Torre Girona kabelisse, Bostoni Kolledž aga oma andmekeskuse tühjana seisvasse St Clementi kabelisse.

Lennubaasis

Andmekeskuste pakkuja Advanced Data Centers hõivas osa McClellani Lennubaasist Sacramentos USAs. Seal asub nüüd tohutu ja suhteliselt keskkonnasõbralik andmekeskus, mis neelab 38 protsenti vähem energiat kui traditsioonilised andmekeskused.

Söekaevanduse põhjas

Sun Microsystems tutvustas 2007. aastal plaani kolmkümmend Blackboxi arvutuskeskust Jaapani söekaevanduse põhja saata, et seal maaalune andmekeskus luua. Kaevandused on külmad, mis võimaldab õhkjahutuse arvelt palju raha kokku hoida. 30 000 serveriga andmekeskus hoiaks aastas elektriarvetelt 9 miljonit dollarit kokku!

Van De Graafi silos

Compute Canada projektil CLUMEQ on kolm korrust kontsentrilisi ringe, mis hoiavad umbes 12 000 protsessorit sisaldavaid serveripüstikuid.