OpenOffice 3.2
www.openoffice.org
Hinne: 90/100

Paljud uued arvutid saabuvad Microsoft Office'iga, kuidas see on peaaegu alati demoversioon, mis mõeldud julgustama õige asja eest maksma. Meie ütleme - võtke see maha, ja Microsoft Works ka. OpenOffice täidab kõik vajadused, mis teil tekstitoimetamise, tabelarvutuse, andmebaasi ja presenteerimisega seoses tekivad. See ei maksa midagi, on sama võimas kui Microsofti tarkvara ega sisalda segavaid kasutajaliidese täiendusi nagu seni viimane Office. Ja see on Microsofti tootega täiesti ühilduv, nii et kasutamisharjumusi ei pea kuidagi muutma.

Foxit Reader 3.1
www.foxitsoftware.com/pdf/reader
Hinne: 80/100

Olgu Adobe Reader juba masinasse paigaldatud või mitte, teile kindlasti kulub ära PDF-failide lugeja. Adobe'i tarkvara on paras hiiglane, nõuab palju ressursse, on kõvaketta suhtes suure "jalajäljega" ning võimalusi tulvil, mida te tõenäoliselt eales ei kasuta. Foxit Reader on aga tasuta ja pisike, kiire ja täiesti ühilduv.

Pidgin
www.pidgin.im
Hinne: 85/100

Väljapaistev kiirsõnumivahetuse klient, mis toetab eri teenuseid. See on valmis looma ühenduse tervelt kuueteistkümne võrguga nagu MSN, Yahoo!, ICQ, AIM, IRC ja Google Talk, ning ühendab need selge konkreetse kasutajaliidesega. Suhelge palju vaja, te ei pea eri võrkudesse kuulumise pärast muretsema.

Skype
www.skype.com/intl
Hinne: 80/100

Skype on internetis tava- ja videokõnede tegemisel faktiline standard. Kasutamine võib olla tasuta, kui mõlemad osapooled kasutavad Skype'i, kuid sellelt saab helistada ka mobiiltelefonidele ja maaliinile, mis on suurte teenusepakkujate hindadest tunduvalt soodsam. Eriti teise riiki helistades. Skype kasutab siiski püsiühendust, sellega tuleb arvestada.

VLC 1.0.5
www.videolan.org/vlc
Hinne: 90/100

VideoLan Client on vaieldavalt kõige vormingusõbralikum meediapleier, mida saab alla laadida. Toetatud audio- ja videokoodekite (nii tuntud kui tundmatute) arv on hämmastav. Võite olla kindlad, et kui mõni teine pleier kehitab "halva" faili puhul ainult õlgu, käärib VLC käised üles ja asub tööle. See töötab ka failidega, mis loodud väljaspool PC-d, näiteks digiboksist saadud telesaadetega.

iTunes 9
www.apple.com/itunes
Hinne: 75/100

Isegi, kui te ei kasuta iPodi või iPhone'i, peab meie vajaliku vabavara nimekiri sisaldama Apple'i iTunesi, sest see pakub rikkalikult meediaga tegelemise võimalusi. Siinne digiautorikaitsest vaba muusikamenüü on ju lausa digimuusika müügi kuldstandard, ja tele- ja filmimaterjali valik samuti aina paraneb. Rääkimata ühendusest sadada netiraadiojaamade ja isegi enamate netisaadetega. Ja suur pluss on ka tohutu hulk faktilisi andmeid, mida nimekad haridusasutused pakuvad iTunes U bänneri all.

Piriform CCleaner 2.2
www.piriform.com/ccleaner
Hind: 85/100

CCleaner on rakendus, mida ei pea iga päev kasutama, kuid selle omamine toob palju kasu. Tänastel hiiglaslike kõvaketaste ajastul pole rakenduse kettaruumi taastamise omadus enam nii tõhus, aga kaks suurt plussi ikka jääb. See hoiab korras Windowsi süsteemikonfiguratsiooni andmebaasi ning võimaldab valida utiliite, mis käivituvad koos Windowsiga, et hoida seda kiiremini buutivana.

FastStone Image Viewer 4.1
www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
Hinne: 80/100

Windowsil on korralik pildivaatamisrakendus juba olemas, aga kui tahate pilte muuta-parandada, pole sellest kasu. FastStone'i rakenduse nimi on petlik (Image Viewer), sest see pakub ka pilditöötlusvahendeid, mida pole samas liiga palju, et tavakasutajat hirmutada. Toetab laia valikut failivorminguid ja saab hakkama RAW-failidega kõigilt suurtelt kaameratootjatelt.

Microsoft Security Essentials
www.microsoft.com/Security_Essentials
Hinne: 80/100

Igas uues PC-arvutis on programm, et nuhkvara, viirusi ja muid pahalasi eemal hoida. Proovivariant aegub kahjuks paari nädala või kuuga, edasine kaitse maksab raha. Microsofti väike rakendus lahendab selle probleemi. See kontrollib regulaarselt, kas kõik on korras, k.a allalaaditud failid ja e-kirjade manused. Ainuke häda: programmiuuendused tuleb käsitsi alla laadida ja paigaldada.

Karen's Replicator 3.6.8
www.karenware.com/powertools/ptreplicator.asp
Hinne: 85/100

Kerge on nii unustada tähtsatest failidest varukoopiaid teha kui neid luua failidest, mida tegelikult ei vaja. Replicator võimaldab sellist tegevust kontrollida ja jookseb vaikselt taustal. See kopeerib ainult faile, mis on pärast viimast varundamist muutunud ja sellepoolseid kontrollvaatamisi saab ajaliselt määrata, näiteks iga 15 minuti järel. See pole veel nii hea kui Mac OS X Time Machine, aga jõuab lähedale.