Sel on vähemalt 50 miljonit kasutajat ja rakendus on esindatud kõikidel suurtel mobiilsetel platvormil nagu Androidi- ja Apple'i nutiseadmed, aga ka teiste hulgas Windows Phone.

Küll aga võib saabuda üllatusena, et reklaamitrikina võib Waze'is nüüd legendaarse filmistaari Arnold "Kubernaator" Schwarzeneggeri häält kuulda. Selleks tuleb valida äpi sätetes variant Terminator Genisys.

Kui see nimi meenutab kahtlaselt viienda "Terminaatori" filmi pealkirja, mis alates 25. juunist (meil 10. juulist) kinodes linastub, oled asjal jälil. Ahnuld* tahabki külalisesinemise abil uut linalugu promoda.

Tema fraasid Waze'is kattuvad vähemalt osaliselt eelnevate Terminaatori-kehastamistega, näiteks lubadus sind "sihtmärki toimetada". Samuti ütleb ta, et Genisys on kinodes, kui nutiseadme GPS ja Waze tuvastavad, et sa viibid mõne sobiva kino läheduses. Ja lisaks muidugi tavalised juhised, et pöörata vasakule, paremale jne.

Vaata videost, kuidas see kõik on:

Ainuke häda: Ahnuld on Waze'is kättesaadav väidetavalt terves maailmas, aga ta ei jää sinna igaveseks. Promoperiood kestab juuli keskpaigani. Ja vähemalt üks eestimaalasest lugeja on kurtnud, et tema valikut Genisys rakenduses ei näe.

Ahnuld hiilib jälle

Vahepeal poliitikamaailmas karjääri teinud Schwarzenegger on taas filmide juurde naasnud. Möödunud aastal nägime teda märuli "Sabotaaž" ("Sabotage") pea- ja "Palgasõdurid 3" ("The Expendables 3") kõrvalosas.

Tänavu on esilinastunud zombiedega põnevusdraama "Maggie" (millal Eestis kinodesse jõuab, on avalikustamata). Ja kohe lisandub siis viies Termikas, millest plaanitakse muide uue triloogia avaosa.

Schwarzenegger on kommenteerinud, et tal kulus Waze'i esitatavate ütluste stuudios salvestamiseks kõigest üks tund ja ta on ise ka selle rakenduse austaja.

Ahnuld* - Arnold Schwarzeneggeri üsnagi levinud hellitusnimi filmisõprade hulgas. Tuleneb tema üheks kaubamärgiks kujunenud saksa aktsendiga inglise keelest.