Et maja või korteri laenu või liisingu tasumine on keskmise kodaniku jaoks elu suurimväljaminek, on selge. VW, mis soovib otsesõnu tõestada, et nende rahvamudel Polo pole tegelikult sugugi kallis. Otse vastupidi. Vähemasti võrdlemisi soodne on see küll, soovitakse selgeks teha, vahendab Telegraph.

Autotootja arvutuste kohaselt kulutab keskmine britt eluaja jooksul 1 785 264 naelsterlingit ehk 33 273 929 Eesti krooni ehk 2 126 591 eurot. Kodu ülevalpidamisele ja omamisele kulub sellest tervelt 47 %, nagu VW on välja uurinud. Teise koha peal pole aga mingi auto, vaid, nagu moodsas keeles väljendatakse – söök’n’jook! Toitumise ja janukustutamise peale läheb 18 % vahendeist.

Millisel kohal on auto omamise kulud sinu eelarves? Kirjuta sellest teemast teistele kommentaariumis!

16 % terve elu jooksul tehtud kuludest on suunatud sellistele asjadele nagu rõivad, hobid, väljas lõbutsemine jms. Neljandal kohal kulutuste nimistus on VW andmeil 8 protsendiga kogu potist puhkusereisid, nii pisemad väljasõidud kui mastaapsemad ettevõtmised.

Ja viiendal positsioonil ongi autod, võttes keskmiselt 7 % keskmise inimese keskmise elu jooksul keskmiselt kulutatud kapitalist. Kusjuures see peaks paika, kui iga keskmine kodanik ostaks ainult Volkswagen Polosid, peaks neid kolme aasta ehk garantiiperioodi kaupa ning kokku kolmekümne aasta jooksul.

Milline see WV Polo siis on? Vaata videotestist!

Pikemaid ja põhjalikumaid mõtisklusi ootame meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee, kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat Rahva hääle vormi. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest võita ka preemia!

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!