• Põhiküsimus, kuidas ennetada ohuolukordi
• Ka väikesest metalliribast võib olla suur abi
• Turvalisust on lihtne turundada, raskem müüa

Rootsis läbi viidud uuringu põhjal on Volvo saanud parima tulemuse “miljonitestis” ehk miljoni kilomeetri läbimise jooksul on kõige vähem õnnetusi juhtunud Volvodega. Arvestades asjaolu, et Rootsis oli Volvo veel mõnda aega tagasi rahvaauto staatuses, on tegu suurepärase tulemusega.

Volvo Göteborgi tehases toimunud Live Crash Testil, tõdeb professor Lotta Jakobsson, Volvo turvalisuse vanemspetsialist, et ehkki läbi aastakümnete on tootja olnud uudsete ohutuslahenduste pioneer maailmas, siis uue põlvkonna XC90 näol on loodud tõenäoliselt turvalisim Volvo läbi aegade:

“Uus XC90 on loodud inimesele meie hulgast, inspireeritud igapäevasest liiklusest ja õnnetusjuhtumitest. Oleme astunud sammu lähemale oma eesmärgile, et aastal 2020 ei saaks ükski inimene uues Volvos tõsiselt vigastada või surma. Seega, oleme 87 aastat hiljem samas punktis, kus olime alguses- Volvo turvalisuse aluseks on reaalsed ohuolukorrad, mida lahendada.”

Live Crash Test kui reaalsuse õppetund

Tutika Volvo XC90ga saab proovisõite tegema hakata tõenäoliselt alles 2015. aasta alguses, mil algab täiemahuline tootmine. Niisiis tuleb ära kasutada iga võimalus, mil uudishimulikud autot lähemalt näppima lubatakse. Kahju muidugi, et premium-klassi “kõigesõitja”, XC90 su enese silme all kaarega kraavi lendab, aga seda põnevam on vaadata, mis sellest autost peale kõva matsu alles jääb.