Eelmine Sorento oli tõeline menuk. See meenutas väliselt veidi punsunud olemisega ja robustsemat Mercedes M-klassi, ent oli ehitatud vanal heal kombel raamile, mis andis siiski üsna soliidse olemisega autole päris head maastikusõiduomadused. Uue juures enam seda teed mindud pole ja kõvasti on panustatud ihaldusväärsusele. Sellise disainiga tegelase võiks ju jõulumees kohale tuua küll!?

Värske näo ja teoga masin on ruumikas ja luksuslik ning eelkõige esinduslik, ameerikalik linnamaastur Kia embleemiovaal seisab uhkelt justkui esivõre hammaste vahel. Tõsi, mõned maastikul tuterdamise hõlbustajad nagu lukustatav tagadiferentsiaal ning mägipidur on olemas, ent esikohal on siiski mugavus ja nelikvedu puhtalt esiveopõhine. Vaata Delfi TV videoloost, kas see auto on enam erusõjaväelasele sobilik või nüüd juba hoopis piparkoogipoisile.


Auto on avar ja kenasti varustatud, kuigi mõned pärisluksusmaasturi nipid on sel puudu tõenäoliselt tulenevalt hinnatasemest. Näiteks pole võimalik tellida tehase navigatsiooniseadet, sest tolle pea 50.000.- kroonine hind on absurdne ning meil seda ei pakuta. Selle asemel saab kümme korda soodsama kaasaskantava navi vastavalt vajadusele ise soetada. Alghind 439.900.- krooni paneb mitmeski mõttes kukalt kratsima...

Omas hinnaklassis on uuele suurele ja säravale Sorentole samas üpris raske vastast leida. Vägisi kisub pilk kasutatud luksusmaasturite pingi poole, kus laiutavatel Lexus RX'idel, BMW X5'tel, Mercedes ML'idel jms pole aga esiteks 5-aastat garantiid (videos on ekslikult märgitud, et Sorentol on 7-aastane garantii, mispärast vabandame) ega ole neid ka mõistlik ülal pidada rääkimata Sorento väga madalast kütusekulust.

Otsusta lugu vaadates ise, kas see on ikka Sorento või hoopis mõni jõuluime.

KIA Sorento 2.2 CRDi automaat

Mootor R4 2199 cm3

Võimsus 197 hj

Tippkiirus 190 km/h

Aeg 0-100 km/h 10 s

Tühimass 1896 kg

Pikkus/teljevahe 4685/2700 mm

Pakiruum 258/1047/2052

Keskmine kütusekulu 7,4 l/100 km

CO2 pääst 194 g/km

Hind alates 489.900.-