Mõnedele kõige vahvamatest, uuenduslikumatest ja taskukohasematest võimalustest kogeda elektrilist tõukejõudu on mängulisuse, praktilisuse või mõlema huvides antud märksa väiksem ja lõbusam vorm.

Urb-E

Nutika ja ekstsentrilise elektrirolleri aku laadub täis kolme tunniga ning väiksusest hoolimata küündib selle sõiduraadius 32 kilomeetrini.

Nii mõnelegi linnaelanikule võib too eeltellides 899 dollarit maksev roller olla ainsaks vajalikuks sõiduvahendiks.

Tippkiirus 24 kilomeetrit tunnis tähendab, et tõsistest elektriratastest te Urb-E'ga mööda ei kihuta. Samas on seda enamikust e-ratastest märksa mugavam siseruumidesse parkida ning ei maksa unustada, et elektriratastel tuleb ise pedaale vändata.

Urb-E on kokkupandav — seda on võimalik enda kannul vedada nagu ratastega kohvrit ning rongis loksudes või kontoris istudes võite seda hoida lihtsalt oma jalgade juures.

Müügil on nii kaherattalised kui ka stabiilsemad kolmerattalised mudelid. Ja neile on külge ehitatud isegi joogitopsihoidja!

Boosted Boardsi rulad

Osavate kätega mehaanikud on ruladele juba alates 1970. aastatest väikseid bensiinimootoreid ja kettülekandeid paigaldanud. Tulemuseks olid väga lahedad rull-lauad, mis paraku ka üsna rasked ja kohmakad ning ajasid välja paha haisu.

Ettevõte Boosted Boards pakub sõiduvahendit, mis suudab kimada ligi kümne kilomeetri kaugusele 32 kilomeetrise tunnikiirusega ja mille aku täitub poolteise tunniga.

Esimeste väändtelgede ("trukkide") taha paigaldatud komplekt liitiumfosfaatakusid toidab kaht elektrimootorit rula tagaosas. Rulajuht kontrollib tõukejõu määra ja regeneratiivpidurdussüsteemi juhtmevaba puldiga.

Rula hinnaga 1995 dollarit kaalub vaid seitse kilo ning näeb välja voolujoonelisem ja märkamatum kui ükski varem loodud motorula — mis tähendab, et järsematest mägedest üles põrutades panete tõenäoliselt nii mõnegi pealtvaataja hämmeldusest suud maigutama.

Marbeli rula

Soovite saada kiireima ja kergeima elektrilise rula omanikuks? Marbeli rula tippkiirusega 40 kilomeetrit tunnis suudab väidetavalt üles sõita 15-kraadise nurgaga kallakust ja kaalub — osaliselt tänu süsinikkiust ja kevlarist lauale — vaid 4,5 kilogrammi. Ühe laadimisega sõidab Marbel maha üle 16 kilomeetri.

Selline võimas ja kerge elektrirula on ühest küljest lihtsalt lõbus, kuid sobib tegelikult hästi ka tööle ja koju sõitmiseks, kui vastavad vahemaad just liiga pikad pole.

Pärast juunis lõppenud, rohkem kui 365 000 dollarit kogunud edukat Kickstarteri kampaaniat lubab Marbel hakata uusi elektrirulasid tarnima 2015. aasta alguses. Eeltellimisega maksab Marbel 1299 dollarit

Leiftechi lumelaud, mis ei vajagi lund

See on üks vingemaid ja kummalisemaid uusi e-sõidukeid. Leiftechi laud meenutab mingis mõttes rula, mis aga mäenõlvade asemel sööstab mööda linnatänavaid.

Laual on kaks keskmist ratast, mis nelja servmise rattaga võrreldes seisavad pisut kõrgemal. Elektriajamiga rulluisurattad keskel liigutavad lauda edasi ning külgmised rularattad toimivad lumelaua "servadena", võimaldades n-ö nurki lõigata.

Leiftechi osutusel on laua tippkiiruseks 32 kilomeetrit tunnis, see sõidab ühe laadimisega 13 kilomeetri ja kaalub 6,8 kilogrammi. Kiirust muudetakse juhtmevaba puldiga nagu teistelgi elektriruladel.

Seni on riistapuu alles ebaeduka Kickstarteri projekti järgus, kuid Leiftech loodab uuenduslikke elektrilisi "lumelaudu" hakata soovijatele 1300 dollari eest läkitama 2015. aasta kevadel.Vaata ka ettevõtte kodukat leiftech.com.

Actoni “rakettuisud”

Rakettuisk kõlab nagu mõni James Bondi (või hoopis Inspektor Gruvi) mänguasjadest. Ettevõte Acton on fantastilise nägemuse aga teoks teinud — peaaegu.

Rakettmootorite asemel kasutab too idufirma siiski elektrimootoreid, millega saab vurada mööda kõnni- ja jalgrattateid.

Kõige kallim mudel, 699 dollarit maksev uisupaar R-10, mis paigaldatakse sõitja jalanõude peale, sõidab liitium-ioonakude komplektiga kuni 16 kilomeetri kaugusele tippkiirusega ligi 20 kilomeetrit tunnis.

Mudelinumbriga R-10 uiskude laadimine võtab aega kaks ja pool tundi; kumbki uisk kaalub veidi üle kolme kilo.