Agressiivsus ja sportlikkus pole autost kuhugi kadunud, ent see on uputatud eelmise põlvkonnaga võrreldes selgelt soliidsemasse sousti. Auto väliskuju pole enam nii kärarikas, on isegi kohati konservatiivne, üritades inimest enda väärikuses pigem veenda kui arrogantselt peale karata ning oodata, kas tuleb üdini positiivne või üdini negatiivne tunnustus.

Revolutsioonimees, endine BMW peadisainer Chris Bangle on ettevõttest lahkunud, firmale uue ja senisest veelgi iseteadlikuma ilme andnud ning nüüd võivad ülejäänud asjad ning uued automudelid taas kergemini hingata. 6. põlvkonna 5. seeria pole enam niivõrd statement, seisukohavõtt, kui väike 7. seeria. Ning sellises klassis pole kombeks üle oma varju hüpata. Või on see hoopis suur 3. seeria? Sel juhul on auto siiski iseloomu kaotanud.

Uhke peokleidina hästi istuva kere all on peidus kas V8 või erinevad bensiini ning diislit tarbivad kuuesilindrilised jõuallikad. 550i seeliku all elab võimas kahe turboga V8, mis arendab 407 hj. 535i liigub legendaarse kahe turboga reaskuuese 306 hj varal, 528i mootoriks on 258 hj R6 ning 523i südameks 204 hj ridakuus.

Diislisõpradele on mõeldud 245 hj 530d ja 204 hj 525d. Pisim agregaatki tarbib diislit ning on vaid neljasilindriline: 184 hj juures on 520d keskmiseks kütusekuluks 5,2 l/100 km ja CO2 päästuks 137 g/km. Kõik mudelid, vähemalt need, mis Saksamaal müüki paiskuvad, saavad standardvarustusesse BMW uue 8-käigulise automaatkasti. Võimalus on vehkida ka 6-käigulise manuaaliga.

Euroopa turule liigub uus 5. seeria peale märtsis toimuvat Genfi autonäitust. Hinda veel loomulikult teada ei ole, küll aga võib olla kindel, et selle raha eest saab lõpmatu hulga elektroonilist ja digitaalset materjali, mis sõitjaid lõbustavad, kütust ja loodust säästavad ning maksimaalse turvalisuse tagavad.