Mõni siin ära toodud roomikmasinast on ennegi Forte veergudel esinenud ja mõni on päris sügavalt ajaloost välja otsitud, kasutades Jalopniku abi. Kõige selle juures süveneb endiselt küsimus, kas Eesti päästeteenistustel ning ekstreemsemates oludes teid hooldavatel asutustel pole targem juba täna suuremas mahus roomikutele üle minna? Selleks ei tule soetada tanki vms. Roomikud annab panna alla igale autole: roomikuid rataste asemel kandes muutuvad nelikveolised masinad uskumatult läbivateks ja peaaegu alistamatuteks sõidukiteks.

USA autotantsutaja ning nüüd ka WRCs ilma teinud Ken Block esineb selles klipis oma 400-hobujõulise Subari Imprezaga, mis tänu firma TRAX roomikuile kõikvõimsaks muutunud on.

Bagger 288 on maailma suurim ekskavaator ning see liigub mõistagi roomikutel. Kui sel üleüldse liikuda vaja on.

1950ndatest pärit Fiat 500st saab edukalt pisikese ja äärmiselt stiilse buldooseri ehitada, selgus juba mullu juulikuus...

Roomikutega ratastool muutub roomiktooliks või tooliga roomikmasinaks, millega on võimalik iga ilmaga liiklema pääseda.

Saksa sõjaväel oli II Maailmasõja päevil kasutada Kettekraftrad HK 101, mis kujutas enesest mootorratta ja kahe roomiku kombinatsiooni. Väljanägemiselt võimekas ja samapalju naljakas.

Ripsaw on 700 hj V8 turbodiiselmootoriga kerg- või hoopis kärgtank (?), mis saavutab 100 km/h vaid 5,5 sekundiga ning on roomiksõidukitest kindlasti kõige eluohtlikum. Kui sellist näed, pole pageda enam mõtet.

Kanadas toodetud 200-kuubikulise Honda mootoriga DTV Shredder liigub kuni 50 km/h ning on sõjandusekspertide sõnutsi lahingutandreil peagi standardvarustus. Sellele saab kinnitada ka automaate, kuulipildujat jm. relvi.

Kummiroomikud annavad piirideta pidamise. See on fakt, mis saab antud videoklippi süvenedes aina rohkem selgeks. Vaata, millises lumes lõppeb rataste ramm ning kui karmides tingimustes on Mattrack’i käimadega veel vabalt hakkama saada võimalik!

Ka ülim offroad-veok on nii tark, et tüssab mülgast roomikutega.

Milline on aga roomikuga varustatud jalgratas ja kas sellest ka igapäevaelus asja on? Näiteks Kadrioru pargis?

Lõpetuseks vaata aga veel mõnd seletava allkirjaga fotot veel mõnest roomikutega sõidukist!

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!