Rootsi ajakirja Teknikens Varld korraldatud testisõidul ei suutnud uus Jeep Grand Cherokee läbida „põdratesti“. Kiirusel 63,5 kilomeetrit tunnis jäi auto ratastele vaid tänu juhi kiirele tegutsemisele.

Ajakiri korraldab „põdrateste“ alates möödunud sajandi 70ndatest ning just nende ekspertide arvamuse põhjal peatati 1997. aastal A-klassi Mercedeste tootmine. Mudel toodi turule alles peale stabilisatsioonisüsteemi paigaldamist ning vedrustuse moderniseerimist.

Teknikens Varldi testi ebaõnnestumise põhjuseks peeti Chrysleris Jeepi ülekoormatust ning paluti testi korrata instruktsioonis lubatud maksimaalse massi juures. Uutest sõitudest võttis osa kolm masinat ning tehti 11 katsetust, mille juures viibisid ka Chrysleri esindajad. Ühelgi testil auto kahele rattale ei tõusnud. Siiski lubasid tootja esindajad Grand Cherokee ohutuse üle vaadata.

Rootslaste testidel istub autos viis inimest ning ka pagasiruum pole tühi. Sama skeemi on kasutatud testide algusest alates. Pealegi, eelmine Grand Cherokee põlvkond suutis „põdratesti“ probleemideta läbida. Seega, järeldused teeb igaüks ise.

Jeep apelleeris ülekoormatusele - rootslaste testis pannakse autosse viis inimest ning pagas, kuid sama meetodit on kasutatud juba aastakümneid. Seda enam, et eelmise põlvkonna mudel läbis testi probleemideta.

Koos Chrysleriga tehtud normijärgsed testid lõppesid ekstreemsusteta, seetõttu otsustasid ajakirjanikud veelkord oma meetodit kasutada. Tagajärgedest tehti juuresolev video.

Automüüja Silberauto annab teada, et Eestis ja ka mujal Baltikumis turustatavad Rootsi ajakirja testis osalenutega sarnased õhkvedrustusega autod on alates mudeliaastast 2012 KÕIK eranditult varustatud lisapaketiga (hinnakirja tähis ADG - PERFORMANCE HANDLING GROUP, kliendile tasuta), mis asendab 20" KUMHO rehvid Continental 265/50R20 BSW 3 SEASON PERF rehvidega, tõhusamate piduritega ANTI-LOCK DISC BRAKES (BR1) ja tõhusama vedrustusega SPORT SUSPENSION (SDE). Seega on Eestis turustatavate autode puhul võimalikud probleemid välditud ette.