Lõuna-Korea on elektroonilise side- ja digilahenduste vallas maailmas esirinnas — miljonid korealased olid suhtlusvõrkudes aktiivsed juba aastaid enne Facebooki, nende mobiiltelefonid hakkasid esimesena lairibaühendust kasutama ning nende interneti-levi on kiireim kogu planeedil.

Nüüd on edumeelse Aasia riigi autojuhte tabanud järgmine tipptehnika-vaimustus: sõidukisse paigaldatavad „mustad kastid“ ehk seadmed, mis salvestavad automaatselt pilti ja heli, aga ka kellaaega, asukohta ja liikumiskiirust.

Rohkem kui 200 ettevõtte seas, mis pakuvad kokku umbes 600 eri sorti musti kaste, on turuliidriks korporatsioon Thinkware System. Valitsuse hinnangul kasvab turg aastas 500 000 aparaadi, s.t 150 miljardi vonni (104 miljoni euro) võrra.

Ehkki korealased pole ainsad, kes musti kaste kasutavad, annab nende populaarsus Galaxy kaubamärgiga telefonide tootja Samsung Electronicsi koduriigis mõista, et tegu võib olla järgmise suure trendiga sõidukite nutiaparatuuri vallas.

Viimastel aastatel on mustade kastide hinnad Koreas langenud; praegu maksavad need keskeltläbi 100 000 kuni 200 000 vonni (70–140 eurot). Aparaadid tegelevad pildi ja heli salvestamisega lakkamatult isegi sel ajal, kui auto on pargitud, ehkki jätavad alles vaid lõigud, mis katavad 30 sekundit enne ja pärast intsidente, mis liikumisandurid aktiveerivad. Sellest piisab enamasti sündmuskohalt põgeneva liiklusrikkuja jäädvustamiseks.

Ehkki seadmed salvestavad ka andmeid — kellaaega, sõiduki asukohta ja liikumiskiirust —, keskenduvad mustad kastid eelkõige siiski videopildi ja heli salvestamisele, mitte nagu USA-s rakendatavad EDR-tüüpi andmesalvestusseadmed, mis on tekitanud tuliseid privaatsusteemalisi vaidlusi. Sarnaselt lennukite mustade kastidega salvestavad EDR-seadmed andmeid kõige kohta alates sellest, kas pidurit vajutati enne avariid või kas õhkpadjad ikka aktiveerusid õigel hetkel (kuigi inimkõnet need aparaadid reeglina siiski ei jäädvusta).

Miks on „maanteenuhkimine“ Koreas nii populaarne? Ilmselt on seadmete levikule kaasa aidanud nii kindlusettevõtete ja valitsuse poolsed soovitused, kui ka soodne hind. Mure privaatsuse pärast pole tehnika üha laiemat kasutuselevõttu pidurdanud, kuna seadmeid paigaldavad enda autodesse autoomanikud ise, mis süvendab veendumust, et nende kogutud andmetele pole juurdepääsu kellelgi peale nende endi.