Elektriautode programmi täiemahulisel elluviimisel saab Eestist tõenäoliselt maailma üks eesrindlikumaid riike, kus on kõige tihedam ja uuenduslikum kiirlaadijate taristu ning elaniku kohta enim elektriautosid. Vaata videotestist, kuidas see elektriauto i-MiEV end Eestis tunneb!

Elektriautode turu soodustamiseks loodav toetusskeem katab ligikaudu poole elektriauto maksumusest, et kompenseerida eraisikust ostjale sisepõlemismootoriga autode ja kallimate elektriautode hinnavahe. Toetuseks kasutatavad rahad tulevad samuti saastekvootide müügist ning seetõttu saavad seda vaid esimesed umbes 500 elektriauto ostjat. Toetust saab taotleda kõigi Euroopa Liidu tüübikinnitust omavate elektriautode ostmiseks, sõltumata tootjafirmast.

Mitsubishi elektriautosid saab mugavalt laadida kodusest elektrivõrgust ning lisaks paigaldatakse üle Eesti ka ligi 250 kiirlaadijat, mis võimaldavad kuni 30 minutiga täita tühja aku 80 protsendi ulatuses. Kiirlaadijate võrk hakkab katma nii suuremad asulaid, peamisi maanteid kui ka olulisemaid transpordisõlmesid. Silberauto Eesti AS, kui Mitsubishi ametlik edasimüügi- ja teenindusorganisatsioon Eestis, tagab spetsiaalse väljaõppe ning eritööriistade olemasolu kõigis oma esinduses üle Eesti.

AS Silberauto Mitsubishi müügijuhi Üllar Borni sõnul on valitsuse otsus keskkonnasõbraliku transpordi propageerimiseks Eestis ülioluline ning analoogne toetusskeem on nii Jaapanis, Ameerika Ühendriikides kui mitmes Euroopa riigis Mitsubishi elektriautode kasutuselevõttu tuntavalt hoogustanud. “Möödunud suvel Eestisse toodud Mitsubishi I-MiEV proovisõiduauto pälvis sooja vastuvõtu Eesti inimestelt nii oma sõiduomaduste kui mugavuse poolelt. Nüüd on rõõm tõdeda, et paljud keskkonnateadlikud ettevõtted ja eraisikud saavad elektriauto ka reaalselt oma ostunimekirja lisada, kuna kõrgem hind tavaautoga võrreldes ei ole enam takistuseks” lisab Born.

Mitsubishi i-MiEV on esimene seeriatootmises sõiduk, mis tarvitab edasiliikumiseks vaid elektrienergiat ning mille mootor ei erita töötamisel grammigi süsinikdioksiidi. Mitsubishi i-MiEV on vaikne, hea mahutavusega neljakohaline auto, mille tippvõimsuseks on 47 kW ja suurimaks pöördemomendiks 180 Nm. Auto liitium-ioonakusid saab laadida otse vooluvõrgust ning ühe laadimisega saab tehase andemetel sõita maksimaalselt 160 kilomeetrit. 200-voldise pingega majapidamiselektriga laadimine võtab aega sõltuvalt voolutugevusest 6-8 tundi, mistõttu ühe laadimise kohta on keskmine kulu vaid ca 1,6 EURi.