Ilmsetel põhjustel pole peaministri auto kohta tehnilist teavet avalikustatud, seega pole ka mõtet väga spekuleerima hakata. Kuigi eks see üks nelikveoline (kõik A8'd on Audi üheks uhkuseks oleva neljarattaveoga) ning 4,2-liitrise V8 turbodiiselmootoriga masin ole, mil 350 hobujõudu, 8-käiguline siidsujuv automaatkast ning hind ilma riigimeeste turvavarustuseta tavakliendile alates 93 400 eurot - just sellist versiooni näed ka videos! Vaevalt, et peaministrile kõige lahjema ehk 250-hobujõulise 3-liitrise V6 diiselmootoriga versioon valiti või siis absurdvõimas 500-hobujõulise 6,3-liitrise W12 mootoriga supertõld soetati.

Audi A8 on seni Ansipit sõidutanud 7. seeria BMW otsene konkurent. Audi kõrval oleks saanud kaaluda veel ka S-klassi Mercedes-Benzi või LS-seeria Lexust. Või siis juba Jaguari poole vaadata? See oleks küll, tõesti, liig olnud. Ning Mercedeste suhtes on Eesti inimesed miskipärast eriti tundlikud. Kas Lexuses kartnuks Ansipi turvalisuse eest vastutav seltskond, et peaminister jääb selles liialt anonüümseks? Kõige mugavam oleks valitsusjuhil olnud samas just Lexuse tagaistmel.

Kuid eks valikul sõltus kõik ka hinna ning tehnilise varustuse suhtest, mistõttu võib Audi A8't Andrus Ansipi ametiautona õnnestunud valikuks pidada küll.

Vaata ka seda videot, kus näed Jaguari uusimat ja eriti peent lipulaeva XJ, millisega sõidutatakse näites Suurbritannia peaministrit!

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!