Esimesed muutused, mis kindlasti silma jäävad, on suuremad "ninasõõrmed" ja teistsugused tagatuled. Kuid nagu ikka, on muutusi veelgi: näiteks on masina sisemuses läbi viidud väikene moderniseerimiskuur - uuendatud on spidomeetri ja tahhomeetri väljanägemist ja tänapäevasemaks muudetud meelelahutussüsteemi. Peale selle on autole lisatud rohkem juhiabisüsteeme ning olemas on neljatsooniline kliimaseade ja suurem klaasist panoraamkatus kui varasematel väljalasetel.

Autofirma poolt avaldatud info kohaselt on uus mudel eelmisest pea 3 sentimeetrit pikem ning umbes 6,5 sentimeetrit laiem. Ka kõrguses on auto juurde saanud umbes 2,5 sentimeetrit. Loomulikult toovad suurenemised auto välimistes mõõtudes kaasa ka mõningase marginaalse kaalukasvu (umbes 40-45 kilogrammi ringis).

Kaalukasv ei tohiks aga olla probleemiks, arvestades BMW traditsiooniliselt võimsaid mootoreid. Mootorivalikusse kuuluvad praeguse info kohaselt bensiinimootoritest 340 kilovatine 4,4 liitrine xDrive50i TwinPower V8 ja 249 kilovatine 3,0 liitrine xDrive40i 6-silindriline ridamootor. Diiselmootoritest on hetkel kinnitatud vaid üks: 195 kilovatine 3,0 liitrine xDrive30d 6-silindriline ridamootor. Tõenäoliselt võib sõiduki reaalsele esmaesitlusele lähemale jõudes mootoreid sellesse nimekirja lisanduda veelgi.

Sõiduki hind ja täpsemad tehnilised näitajad avaldatakse tõenäoliselt siis, kui selle turule tulemine lähemal on. Hetkel on plaanitav esmaesitlus oktoobris toimuval Pariisi autonäitusel ning auto müüki tulek toimub eeldatavasti umbes novembris.