Kuigi kiirused on maailmarekorditest kordi väiksemad, on massid sellevõrra suuremad - räägime loomulikult traktorite kiirusrekorditest. Värskelt on selles valdkonnas uue saavutusega maha saanud Ühendkuningriigi rasketehnikafirma JCB, kelle Fastrac 8000 saavutas Yorkshire'i lennujaamas uue traktorite kiirusrekordi, kui kihutas lausa 166,72 km/h.

Täisvideot kihutavast traktorist pole veel jagatud ning hetkel saame imetleda vaid neid Twitteri vahendusel jagatud kaadreid. Traktori ehitamisest valmib nimelt dokumentaalfilm, mida esitletakse veel selle aasta jooksul Ühendkuningriigi telekanalis Channel4.

Tegemist pole originaalseadistuses traktoriga, vaid 7,2 liitrisele 746 kilovatisele diiselmootorile on variaatorkäigukasti asemel külge poogitud kuuekäiguline ZF automaatkäigukast. Ülejäänud täpsemaid muudatusi hoitakse saladuses, kuid teada on ka, et masina pöördemoment on 2500 Nm.

Sõiduki aerodünaamikalahenduse taga on Williams Advanced Engineering. Tegemist on sama ettevõttega, kes on ilmselt enim tuntud Vormel 1 Williamsi tiimi tõttu, ehk kogemused on kindlasti põhjalikud ning ennast on korduvalt tõestatud.

JCB juhatuse liige Lord Bamford tõdes, et tegemist on kauaoodatud unistuse täitumisega. "Oleme pikka aega üritanud Fastraciga traktorite rajarekordit püstitada ning kogu meeskond on väsimatult selle saavutamiseks töötanud," ütles ta. Lisaks kiitis ta insenere, ilma kelleta rekord kuidagi võimalikuks poleks saanud.

Eelmine traktorite kiirusrekord kuulus autosaatest Top Gear tuntuks saanud Stigile, kes sõitis eritellimusel ehitatud "Track-tor"-i nime kandva traktoriga eelmise aasta märtsikuus 140,44 km/h.