Škoda Scala tuleb tootja ametliku versiooni kohaselt asendama odavmudelit Rapid Spaceback. Scala põhineb Volkswagen Grupi väikesel MQB A0 moodulplatvormil, mis tähendab, et see võiks olla VW Polo mõõtu pisike auto.

Polo konkurent ja tegelikult ka mitte Rapidi järeltulija ei ole Scala aga hoopiski – platvormi võimalustest on ära kasutatud viimne kui millimeeter, tulemuseks on mõnusalt suur luukpära-universaali vahepealne auto, mis teeb ruumikuselt pähe isegi Volkswagen Golfile.

Škoda Scala

Ehk siis: Scala (ladina keeles “redel”) on Rapidist roninud mitu astet kõrgemale ja paigutub Škoda mudelirivis Fabia ja Octavia vahele.

Ainult et palju stiilsem, moodsam, ühenduvam… Tormihoiatuse kompaktautode segmendis andis Škoda paar aastat tagasi ideeautoga Vision RS. Tuleb tunnistada, Scala on oodatust toredam.

Põhjust pisut murelikuks muutuda on mitte ainult 10 sentimeetrit lühemal VW Golfil vaid ka Ford Focusel, Hyundai i30-l, Kia Ceedil, Toyota Corolla luukpära.

Scala pruugib võita – tänu hinna-kvaliteedi suhtele – logistikajuhtide südame ja see tähendab (Eestis) automüügi edetabelite škodastumist.

Silmapaitav kujustus

Scala kerekujult ei ole võimalik pilku ära saada. Kirjade järgi justkui luukpära, aga silmaga hinnates rohkem nagu universaal. Ja see ei ole kuskilt otsast väike auto.

Scala väljanägemine on stiilselt asjalik ja see peaks meeldima paljudele. Elegantne tagatulede joon annab aimu, milline hakkab välja nägema Škoda disainikeel järgmiste mudelitega.