Neile näidatakse hulka autosid erinevate juhtidega, et teha kindlaks, kas siis tõesti eksisteerib ürgne seos autode ja seksi vahel. Tulemused on päris põnevad ja üsna üllatuslikudki.

Sellele lisaks minnakse uues episoodis tohutule Austraalia mandrimaale ekslema pisikeste linnaautodega - Fiat 500 ja Smart ForTwoga - , saamaks teada, kas taoline sõidukitüüp end kängurumaa keskkonnas, kus traditsiooniliselt äärmiselt pikki ja raskeid vahemaid kaetakse, ka õigustab. Vastuse saamiseks võetakse peale kohalik post ning korraldatakse sadu kilomeetreid pikk rännak selle laiali vedamiseks.

Kas vanad maastikuautod suudavad võistelda läbivuses uutega ja vastupidi? Kummad on usinamad ja vastupidavamad? Sellele küsimusele otsitakse vastust klassikalise, 1979. a. Toyota Land Cruiseri ja uue Nissan Patroli abil, mis mõlemad päris karmi maastikku läbima sunnitakse.

Kuigi Nissan GT-Ri ringiaeg on neil juba tabelis, oli saatejuhtidel jäänud siiski hinge kripeldama, et see 21. sajandi digisuperauto suudab siiski paremat. Tabelisse kirja läinud aeg sõideti nimelt välja Jaapanist toodud versiooniga, mil kiiruspiiraja 180 km/h märgil peal. Kohalikule Stigile, kes ei ole Michael Schumacher, antakse sel korral piiranguteta GT-R.

Punasesse Protonisse topitakse sel korral Austraalia filminäitleja Gary Sweet. Top Gear Austraalia viimase osa korraliku kvaliteediga versioonini jõudmiseks külasta fännisaiti Finalgear.com.