Erakordne kombinatsioon praktilisusest ja rätsepatööna valmivast luksusest on see, mis viib Cullinani, esimese SUV Rolls-Royce´i mudelivalikus, oma klassi tippu – nii tõotas Rolls-Royce´i tegevjuht Torsten Mueller-Oetvoes uudismudeli esitlusel Londonis.

Cullinanist saab maailma kõige kallim seeriatootmises SUV. Müügile peaks see jõudma käesoleva aasta lõpus või järgmise alguskuudel. Koduturul Ühendkuningriigis algab maasturi hind 250 000 naelast ehk ligemale 283 100 eurost, kuid eritellimusel valmivad mudelid lükkavad hinnapiiri mitmete tuhandete jagu ülespoole. Võrdluseks – Bentley Bentayga V-8 diiselmootoriga mudeli hinnatase algab 135 800 naelast ehk 153 800 eurost.

“Cullinan on kõige peresõbralikum ja sõidulusti pakkuvam superluksuslik SUV, mida üldse kujutleda võib,” on Mueller-Oetvoes tõdenud märtsikuisel eeltutvustusel. “See sobib täiuslikult nii laste kooli viimiseks kui ka õhtul ooperiteatrisse minekuks,” innustas Mueller-Oetvoes.

Rolls-Royce’i suurim turg on USA, seal oodatakse ka uudismudelile kõige suuremat müügiedu. Mueller-Oetvoes väitis Automotive News Europe´ile antud usutluses, et Cullinan saab olema “väga kasumlik” ka Hiinas.

Loe lähemalt Acceleristast.