"Käesolev aasta on olnud tulvil üritusi, tähistamaks meie rikkalikku ajaloopärandit klientide, töötajate ja koostööpartneritega kogu maailmas. Täna paneme aluse uuele ajastule, tuues turule Chevrolet Volti. Sel moel jätkame traditsiooni luua autosid, mille abil meie kliendid saaksid elu poolt pakutavaist võimalustest kinni haarata," kinnitas Chevrolet Europe´i president ja tegevdirektor Wayne Brannon.

100 sünnipäevakingitust annavad abivajavatele lastele liikumisvõimaluse

Kogu juubeliaasta vältel on Chevrolet korraldanud pidulikke üritusi, et sünnipäevakinkide saamise asemel neid jagada, kinkides 100 uut Chevrolet sõidukit – alates pisikestest Sparkidest kuni suurte seitsmekohaliste Orlandode ja Captivateni – SOS lasteküladele üle Euroopa, samuti Uzbekistanis, Lõuna-Aafrikas, Lesothos ja Iisraelis. Ka Eesti, Läti ja Leedu SOS Lastekülad said tänavu suvel 9 uut Chevrolet´d.

3. novembril annab Chevrolet üle 99. ja 100. auto SOS lastekülale Itaalias, Roomas toimuval pidulikul üritusel.

Selle programmi abil saavad SOS lastekülade perevanemad ja lapsed võimaluse pääseda liikvele, samuti on SOS perede tugiprogrammides töötavail sotsiaaltöötajail paremad võimalused külastamaks abivajavaid peresid oma piirkonnas.

"SOS lastekülade perevanemad vajavad sõidukeid, et ajada oma suurperede asju nii nagu tavaperede vanemadki. Ühistransport selleks paraku alati ei sobi, seega on autogaliikumisvõimalus äärmiselt vajalik, et saaksime oma lapsi aidata," kinnitas Richard Pichler, SOS Lastekülade peasekretär.

Skulptuur Chevrolet asutaja kodulinnale

Chevrolet on olnud pikka aega loovate kunstide toetajaks. Seda traditsiooni jätkatakse Louis Chevrolet' sünnilinnas Šveitsis La Chaux-de-Fonds´is, kus Chevrolet Europe´i toetusel valmib ettevõtte asutaja auks skulptuur, mille asukohaks saab Parc de l'Ouest.

Skulptuuri looja selgub konkursil, kus osaleb neli tunnustatud kunstnikest koosnevat tiimi. 2012. aasta märtsikuus valitakse välja võidukavand žürii poolt, kuhu kuuluvad muuhulgas La Chaux-de-Fonds´i linna ja Chevrolet Europe´i esindajad, samuti USA suursaadik Šveitsis ja Liechtensteinis ning Šveitsi Federal Arts Commission´i president.

Skulptuurist saab püsimälestusmärk, meenutamaks UNESCO maailmakultuuripärandi hulka kuuluva La Chaux-de-Fondsi külastajaile ühte selle linna kuulsaimat poega ning tema nime kandvat automarki.

100 edukat aastat

Šveitsi emigrandist hulljulge võidusõitja Louis Chevrolet ja USA tööstur Billy Durant asutasid The Chevrolet Motor Car Company 3. novembril 1911 Detroitis.

Sada aastat ning enam kui 209 miljonit sõidukit hiljem on Chevrolet suuruselt neljas automark maailmas, müügimahuga üle 4 miljoni sõiduki enam kui 130 riigis aastal 2010. Lihtsamalt väljendudes ostetakse iga 7 sekundi järel kusagil üks Chevrolet.

Chevrolet kikilipsulogo väljendab endiselt nooruslikku ja ettevõtlikku optimismi, enesekindlalt väljendusrikast disaini ning kompromissitut vastupidavust. Neid omadusi kannab endas kogu uus mudelivalik, kuhu kuulub ka kaks aastat järjest WTCC ringrajaautode maailmameistri tiitli pälvinud Chevrolet Cruze ning auhinnatud elektriauto Chevrolet Volt.

"2011. aastal on meil olnud harukordne võimalus tähistada legendaarseid edulugusid läbi aastate," ütles Wayne Brannon. "Astudes oma teise sajandisse, juhindume endistviisi Louis Chevrolet motost 'Never give up!'"

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!