USS Forrest Shermani (DDG-98) ülesandeks on läbi viia lahinguoperatsioone merel ning pakkude esmast kaitset mereväe lennukikandjatele ning võitlusgruppidele, toimides lisaks veel hädavajaliku konvoina mereväe ning merejalaväe amfiibüksustele ning abilaevadele.

Sherman on võimeline üheaegselt osalema nii õhus, merepinnal kui ka vee all toimuvates lahingutes. Laeval on rünnaku- ning kaitserelvad, mis on kavandatud merelise kaitse tänapäevaseks tagamiseks.

Laeva meeskond avaldas soovi anda oma heategevuslik panus Eesti kogukonna elu arendamisse ning aitavad täna suuremeelse žestina korrastada Anija mõisa ruume ja ümbrust!

Vaata mahukamat laevagaleriid siin.

Sõjalaev on saanud oma nime USA admirali Forrest Shermani järgi. Kokku on Ameerika Ühendriikide merevägi tellinud 61 seda tüüpi hävitajat (Guided missile destroyer), millest on valmis 57.

Mississippis Northrop Grumman Ship Systems Ingalls Shipbuildingu poolt 2004. aasta oktoobris valminud ja jaanuaris 2006 relvastusse võetud Sherman on üks moodsamaid, kui mitte kõige tänapäevasem sõjalaev, mis Tallinnat väisanud.

Norfolkis Virginia osariigis baseeruv ja Atlandi ookeani laevastikku kuuluv hävitaja on alates juulist 2007 käinud mitmetel visiitidel Vahemere, Musta Mere sadamates ja sõitnud ümber Aafrika.
Sherman pole reaalses sõjategevuses osalenud, kuid on muu hulgas osalenud narkovastastes operatsioonides ja õppustel koos Ukraina laevastikuga Sevastoopolis.

Kuni 9600-tonnise veeväljasurvega hävitaja tippkiiruseks on 30 sõlme ja meeskonda kuulub kuni 380 inimest, kelle seas on 22 ohvitseri.

Sõjalaeva põhirelvastusse kuulub multifunktsionaalne
127-millimeetrine suurtükk, mitu väiksemat õhutõrje kiirlaskekahurit ja
raskekuulipildujat. Samuti AEGIS-süsteem ja eriotstarbelised
kaitseraketid, aga ka tuntud Tomahawk ründeraketid.

Samuti on vajadusel laeva angaaris kaks Sikorsky SH-60 Seahawk helikopterit.

Hävitaja
on ka varustatud vajalike filtritega, mis kaitsevad meeskonda võimaliku
bioloogilise või keemilise rünnaku vastu. Laeva voolujoonelise kuju ja
STEALTH elementide tõttu on teda raske radaritega tuvastada.

Sõjalaeva kapteniks on Commander (kaptenleitnant – maaväes vastab kolonelleitnandile) Wyatt N. Chidester.