Jeremy läbis saate selgrooks olnud mõõduvõtmiste ahela halli Porsche 944 S2 abil ja Richard valis punase Nissan 300ZX'i, mil kahe turboga 3-liitrine V6, nelja ratta roolimine jne. James May otsustas tagaveoliste lippu kõrgel hoida vana Ford Capri 2,8 roolis, kuhu ta aga kauaks jääda ei saanud.

Efektseks testilooks pakkus sel korral materjali kena, ruumikas, mugav, luksuslik ja äärmiselt kiire ning hästi juhitav, 503 hj Jaguar XF-R, mis on Jeremy arvates sama hea kui BMW M5. Viimasega pole küll nii mugav ja mõnus igapäevaselt ringi sõita, ent ringrajal Jaguar M5'le palju alla ei jää.

Järgmisena elas Clarkson end välja fakti peal, mille kohaselt on taimed võimelised muutma autode väljalaskesüsteemist paiskuva süsihappegaasi puhtaks õhuks. Illustratsiooniks monteeris Jeremy suure Range Roveri taha kärule 100 tomatitaime kandva kasvuhoone ning juhtis kogu masinast tuleva heitgaasi torudega klaasmajakesse. Eksperiment kukkus läbi puhtalt seetõttu, et taolisest Range Roverist väljuva saaste neutraliseerimiseks oleks tarvis juba oma 10 km pikka tomatitaimedega täidetud järelhaagist...

Kuulsa külalisena figureerib Sienna Miller, kes sai oma juhiload väidetavalt alles 5 päeva enne saate jaoks tehtud ringrajasõitu ning polnud kunagi varem manuaalkastiga autoga sõitnud. Brittidele teab ta aga soovitada head kohta, kus juhiload äärmisel kergesti kätte saab.

Lõppakordina kõlab Top Geari 13. hooaja 5. episoodis saate alguses soetatud tagaveoliste seiklus Prantsuse Alpides paikneval jäävõidusõidurajal, kus autod saavad vastasteks endise F1 piloodi Olivier Panis' ja hulga nelikveolisi erisõidukeid, mis spetsiaalselt selleks spordiks ehitatud.

Autosaate korraliku kvaliteediga versioonini jõuad fännisaidi FinalGear.com vahendusel.