SC3 viitab pardale võetava meeskonna suurusele. Juba on töös ka SC6, kuhu mahub pool tosinat veevallahuvilist või vastuluure agenti. Scubacraft liigub kiiresti, kuna sel tekib kahe pika kitsa pontooni vahele libe õhkpadi, mis lubab lainetest kiiremini üle liuelda. Mootoriks veepinnal on 160 hj neljasilindriline.

Tavalisse tuukrikostüümi pugenud pardalolijad on SC3 võimeline viima kuni 30 meetri sügavusele. Seal liigutab veealust alust vähemalt neli elektrilist põtkurit, mis saavad toidet liitiumioonakudelt. Vastavalt vajadusele on nii akusid kui põtkureid võimalik suurema kiiruse huvides alati juurde monteerida.

Eelkõige on see kollane all- ja pealveelaev mõeldud turistide, veeeluuurijate ja päästjate töö kergendamiseks. Selle võimas mootor ja nutikas disain suudavad Scubacrafti viia operatiivselt sündmuskohale, seal sukelduda ning koos noosiga käbedalt kaldale naasta. Väga praktiline riistapuu, kuigi Rinspeed sQuba on palju glamuursem ning suudab lisaks ka autona maismaal hakkama saada.