Sarnaselt Kiale meelitati Hyundai palgale mõni aeg tagasi korraliku kogemustepagasiga BMW M-divisjoni hunt Albert Biermann ning lisaks veel ka endine VW-grupi disainiboss. Üheskoos vastutavad nad nüüd kiirete, „N-divisjoni“ Hyundaide eest ning nende esimene šedööver, i30 N pole teps mitte paha.

i30 N-i pakutakse kahes maitses, mille hinnavahe on 3000€. Kallim, ehk „Performance pack“, toob endaga muuhulgas 25 lisahobujõudu, aktiivse klapiga väljalaske ja piiratud libisemisega elektroonilise diferentsiaali.

Suur osa i30 N-i võlust on see, kui juhi käe järgi sätitav ta on. Ainuüksi vedrustus on nelja moodi seadistatav, kusjuures kõigi profiilide vahe on sabakondiga täiesti tuntav.

Lisaks saab sättida gaasipedaali ja rooli tundlikkust, väljalaskenooti, veojõukontrolli sekkumist, automaatset vahegaasi ja diferentsiaali profiili. Kõik need on mõne nupuvajutusega muudetavad ette antud sõiduprofiilide alt, kuid „N-režiim“ lubab valmis kombineerida ka endale sobivaima konfiguratsiooni.

Rool on väga mugava lühikese käiguga – vaid veidi üle ühe pöörde vasakule või paremale. See tähendab, et pea igal rajal sõites saab käsi mugavalt 9 ja 3 peal hoida ning lappama ei pea üldse. Roolitunnetus on elektrilisele roolivõimendile omaselt veidi „vaakumimaiguline“, kuid päris ilma informatsioonita ta juhi käsi ka ei jäta.

Loe lähemalt Acceleristast!