Koletislik kümnerattaline sõiduk nimega Dhabiyan rajaneb sõjaväeveokil Oskosh M1075, millele on juhikabiiniks külge keevitatud Jeep Wrangler.

Sõidukit käitab 600 hobujõuline, 15,2 liitrine, kuuesilindriline diiselmootor Caterpillar C15. 10,8 meetri pikkune, 2,5 meetri laiune ja 3,2 meetri kõrgune motoriseeritud monstrum kaalub 24 tonni.

Väidetavalt on Dhabiyani projekteerinud ja konstrueerinud Araabia Ühendemiraatide tuntuim autokollektsionäär šeik Hamad bin Hamdan Al Nahyan isiklikult.

Hiiglaslikku maasturit tutvustati hiljuti avalikkusele Sharjahis toimunud autonäitusel. Masina valmistamise maksumust pole omanik avalikustanud.

Dhabiyan on üks mitmest šeik Hamad bin Hamdan Al Nahyani erakollektsiooni kuuluvast ülikallist sõiduvahendist, mida ta Instagramis uhkelt tutvustab. Teda tuntakse ka hüüdnime „Vikerkaare-šeik“ järgi, mille ta pälvis pärast seda, kui esitles üht muljetavaldavamat oma arvukatest luksussõidukitest — S-klassi Mercedest, mis istmepolstrist rehvideni on võõbatud vikerkaarevärviliseks.

Veebis on reaktsioonid hiiglaslikule linnamaasturile olnud vastuokslikud. Mõnede arust on Dhabiyan tõeline vaatamisväärsus, samas kui teised peavad seda kasutuks veidruseks, mille nähtavus on ebatavaliselt pika kere tõttu väga piiratud ja vedrustus nigel. Ka roppu kütusekulu näevad probleemina paljud (kuid kindlasti mitte Vikerkaare-šeik ise).

Šeik Hamad bin Hamdan Al Nahyan on Abu Dhabi valitseva perekonna liige.